• 044 500 330

Vijesti

Donacija INA-e Zakladi Viktorija

Župan Ivo Žinić, uz kojega su bili njegovi zamjenici Roman Rosavec i Ivan Celjak, u četvrtak, 24. siječnja 2019. godine, u Sali za poslovne sastanke Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije na konferenciji za medije govorio je o donaciji INA-e Zakladi Viktorija za djecu oboljelu od zloćudnih i drugih teških bolesti Sisačko-moslavačke županije.
Zaklada omogućava roditeljima i djeci smještaj u Zagrebu tijekom liječenja ili pretraga, isto tako pomaže kupnju lijekova, ortopedskih pomagala i vitaminskih pripravaka koje ne financira Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje. No Zaklada je u studenom 2017. odlučila ići korak dalje i uz pomoć INA-e je organiziran humanitarni koncert Gibonnija. Uz prihod od kupljenih ulaznica INA je donirala i 125 000 kuna za kupnju komunikatora i za pokretanje rada logopeda. Prošle godine je opremljen i pušten u rad logopedski kabinet i do danas je četrdeset i petero djece prošlo logopedsku terapiju. Drugi dio sredstava namijenjen je za kupnju digitalnih komunikatora s programskim rješenjima koja djeci s poteškoćama u razvoju omogućavaju komunikaciju.
Ana Alapić majka djeteta koje koristi komunikator zahvalila je Županiji, Zakladi i INA-i na pomoći, na uređaju koji je njenom sinu omogućio komuniciranje. Njemu, koji zbog svoje bolesti ne može verbalno komunicirati komunikator je omogućio da kaže što želi, osjeća i treba.
Direktor sisačke rafinerije Damir Butković rekao je kako su zaposlenici INA-e na upit koje udruge i koje projekte bi INA trebala podržati odabrali upravo Zakladu Viktorija: „Vjerujem da će ovakvih lijepih inicijativa biti u budućnosti, a INA će se uključiti koliko je god to moguće.“
Župan Ivo Žinić zahvalio je INA-i, ali i Zakladi Viktorija koja je osnovana s ciljem pomoći djeci oboljeloj od zloćudnih i drugih teških bolesti. Podsjetio je da sredstava još ima i uputio poziv: „ Pozivam i ostale roditelje, koji imaju potrebe za ovakvim uređajima da se jave u našu Zakladu Viktorija, kako bi mogli i njima pomoći!“

Ovdje poslušajte obraćanje župana Ive Žinića na konferenciji za medije:

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd