• 044 500 330

Vijesti

Drugi dan izmještenog Ureda Predsjednice RH u SMŽ

U četvrtak, 6. prosinca 2018. godine, Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović je, nastavljajući program izmještenog Ureda Predsjednice u Sisačko-moslavačkoj županiji, posjetila gradove Popovaču, Kutinu i Novsku, te općine Lipovljani, Jasenovac i Hrvatsku Dubicu. Sve vrijeme programa u pratnji Predsjednice su bili župan Ivo Žinić, predsjednica Županijske skupštine Ivanka Roksandić i zamjenici župana Roman Rosavec i Ivan Celjak. U Popovači je Predsjednica posjetila Osnovnu školu „Zorke Sever“, gdje je, u nastavku projekta „Hrvatska čita“, zajedno s djecom čitala ulomke iz knjige „Božićna bajka“. Obišla je i Osekovo i razgledala Moslavačku etno sobu KUD-a „Stjepan Šajnović“. U Kutini je održala radni sastanak s čelništvom Grada i posjetila tvrtku Petrokemija d.d.
U Novskoj je obišla tvrtku MMM Vukelić d.o.o. te Poduzetnički inkubator PISMO. Predstavnici Šumarskog fakulteta u Zagrebu prezentirali su Predsjednici rad Nastavno-pokusnog šumskog objekta Opeke u općini Lipovljani, a drugi dan boravka u Županiji Predsjednica je završila u Baćinu, naselju na području Općine Hrvatska Dubica.
U Baćinu se Predsjednica susrela s članovima obitelji stradalih u Domovinskom ratu i odala počast žrtvama iz Domovinskog rata, na mjestu najveće masovne grobnice na području SMŽ, te kod mjesne kapelice. Predsjednica je, kao prva čelna osoba Republike Hrvatske, posjetila i Spomen sobu Domovinskog rata – Memorijalni prostor.

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd