• 044 500 330

Vijesti

Republika Hrvatska darovala bivšu domobransku vojarnu u Sisku Sisačko-moslavačkoj županiji

Župan Ivo Žinić, uz kojeg su bili i njegovi zamjenici Roman Rosavec i Ivan Celjak, u četvrtak, 8. studenoga 2018. godine u Velikom kabinetu sjedišta Sisačko-moslavačke županije potpisao je s ministrom državne imovine Goranom Marićem ugovor o darovanju nekretnine u vlasništvu Republike Hrvatske Sisačko-moslavačkoj županiji.
Potpisivanju ugovora nazočili su i saborski zastupnici Stipo Šapina i Željka Josić, dekan Učiteljskog fakulteta Siniša Opić, dekanica Metalurškog fakulteta Zdenka Zovko Brodarac, prodekan Učiteljskog fakulteta Marko Badrić, ravnatelj Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak Tomislav Dujmenović i nastavnik u Tehničkoj školi Sisak Stevče Arsoski.
Riječ je o objektu bivše domobranske vojarne u Lađarskoj ulici u Sisku.
Vlada Republike Hrvatske na sjednici održanoj u Sisku, 23. veljače 2017. godine donijela je Zaključak, kojim se utvrđuje da će se predmetna nekretnina darovati Sisačko-moslavačkoj županiji, u svrhu unaprjeđenja djelatnosti visokog obrazovanja u Sisačko-moslavačkoj županiji.
Ministarstvo državne imovine, nakon izvršene procjene tržišne vrijednosti nekretnine i pribavljenih suglasnosti iz Ministarstva financija i Ministarstva znanosti i obrazovanja donijelo je Odluku o darovanju bivše vojarne u Lađarskoj ulici u Sisku Sisačko-moslavačkoj županiji u svrhu unaprjeđenja djelatnosti visokog obrazovanja u Sisačko-moslavačkoj županiji.
Županijska skupština Sisačko-moslavačke županije na 9. sjednici održanoj 3. listopada 2018. godine donijela je Odluku o prihvaćanju darovanja nekretnine koja u naravi predstavlja bivšu vojarnu u Lađarskoj ulici u Sisku i kojom je ovlastila župana Ivu Žinića da u ime Sisačko-moslavačke županije kao daroprimatelja potpiše Ugovor o darovanju s Ministarstvom državne imovine.
Prihvaćanjem darovanja predmetne nekretnine i potpisivanjem Ugovora o darovanju ispunjene su pretpostavke za provođenje aktivnosti u svrhu osnivanja visokoobrazovne ustanove.

Ovdje možete poslušati izjave, koje su u ovoj prigodi novinarima dali ministar Goran Marić:

…i župan Ivo Žinić:

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd