• 044 500 330

Vijesti

Humaniziran prostor Palijative u Petrinji

Župan Ivo Žinić i njegov zamjenik Roman Rosavec su u četvrtak, 25. listopada 2018. godine u Petrinji posjetili Palijativnu skrb Odjela za pulmologiju i produženo liječenje s palijativnom skrbi Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak.
Bolnica se ne bavi samo dijagnostikom, liječenjem bolesnika, nego joj je cilj i unaprijediti zdravstvenu skrb, tijek i uvjete hospitalizacije svih bolesnika, a započelo se upravo kod najtežih bolesnika, rekao je ravnatelj bolnice dr. Tomislav Dujmenović. Cilj je humanizacija prostora u kojem borave najteži pacijenti. Uređene su sobe, stavljene zavjese, cvijeće, televizori. Uključeni su i predstavnici triju najvećih vjerskih zajednica, koji pomoć pružaju ne samo bolesnicima, nego i njihovim obiteljima, koje često teško prihvaćaju stvarnost. Olakšani su uvjeti i za posjetitelje, koji palijativnim pacijentima mogu dolaziti u bilo koje vrijeme. Namjera je bolnice i uključivanje volontera, koji mogu pacijentima pomagati u svim aktivnostima za koje su oni sposobni. Bolnica teško može skupiti sredstva za opremanje svih soba, pa pozivaju donatore da pomognu. Na teškim odjelima je pojačan broj medicinskog osoblja.
Docent Aleksandar Džakula, trajni suradnik u ovom projektu, rekao je kako se sisačka bolnica svrstala u skupinu od desetak bolnica u Hrvatskoj, koje vrlo aktivno vode svoju poslovnu politiku, ali što je još važnije, koje shvaćaju jedan novi način i provode cjelovitu skrb.
Župan Ivo Žinić je zahvalio svim sudionicima projekta na tome što nisu sjedili skrštenih ruku, nego krenuli aktivno u mijenjanje stanja koje je svakako trebalo mijenjati.
„Želimo produžiti životni vijek onim najteže bolesnima, ali i olakšati te zadnje dane života onima kojima, na žalost, medicina i sadašnje mogućnosti nisu u stanju produžiti vijek ili izliječiti ih od tih neizlječivih, teških bolesti“ – rekao je župan.

Cijelo obraćanje župana Žinića možete poslušati ovdje:

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd