Vijesti

PROGRAM AEROBIK S TATOM NA PENALE S MAMOM U SMŽ

Na području Sisačko-moslavačke županije počeli su se provoditi neki novi programi u školskom sportu. Za njihovo provođenje  po školama brine se Školski sportski savez Sisačko-moslavačke županije. 

Jedan od novih programa u školskom sportu je i program Aerobik s tatom na penale s mamom. Osmislio ga je Hrvatski školski sportski savez, a glavni pokrovitelj je Ministarstvo turizma i sporta.

„Program se provodi u 15 županija, a Sisačko-moslavačka je jedna od njih. Održava se vikendima, subotom ili nedjeljom i to 2 vikenda u mjesecu. Jedna cilj programa je vratiti djecu na školska igrališta, a drugi osvijestiti kod roditelja potrebu bavljenja sportom i potrebu provođenja zajedničkog vremena s njihovom djecom. Ako ovim programom uspijemo vratiti djecu na neka sportska igrališta bit ćemo presretni“ naglasila je Ljiljana Gavranović iz Školsko-sportskog saveza Sisačko-moslavačke županije. 

U Sisačko-moslavačkoj županiji program se provodi u Osnovnoj školi Stjepana Kefelje Kutina. Voditeljice su mu učiteljice tjelesne kulture Vesna Kašner i Ivana Slegovac Mokry.

„Dosadašnji susreti pokazali su da djeca vole sport, ali i priliku da se njime bave u društvu roditelja. Do sada su se igrali nogomet, košarka, odbojka, ali su bile i druge sportske aktivnosti poput poligona, streličarstva, te svima poznatog gumi-gumija. Žamor na sportskim terenima pokazuje da i djeca i roditelji uživaju u zajedničkom provođenju vremena što i je jedan od ciljeva ovog programa. On je prilika da djeca steknu naviku dolaziti na školska igrališta“, ističu voditeljice programa.

Iz  Školsko-sportskog saveza Sisačko-moslavačke županije najavljuju da ovaj program namjeravaju prijaviti u još jednoj školi na području Sisačko-moslavačke županije. 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
 
zpd