Vijesti

Otvorena izložba učeničkih radova na temu „Hrvatski branitelji - junaci modernog doba“

U povodu obilježavanja Dana hrvatskih branitelja Sisačko-moslavačke županije, u novoobnovljenom odgojno-obrazovnom i kulturnom centru SMŽ u Rimskoj 19 u Sisku, otvorena je izložba likovnih i literarnih radova na temu „Hrvatski branitelji - junaci modernog doba“ učenika osnovnih škola koji su se prijavili na Javni poziv koji je raspisao Upravni odjel za poslove župana Sisačko-moslavačke županije.  

Na Javni poziv ukupno je pristiglo 140 učeničkih radova iz 18 osnovnih škola s područja naše županije kojima je župan Ivan Celjak uručio zahvalnice za sudjelovanje, a najbolji radovi nagrađeni su prigodnim poklonom.

Župan Ivan Celjak zahvalio je učenicima na sudjelovanju i njihovom doprinosu u obilježavanju Dana hrvatskih branitelja Sisačko-moslavačke županije.

Na ovaj način htjeli smo potaknuti učenike da slušaju priče svojih očeva, djedova, baka, svojih majki o onome što su doživjeli u Domovinskom ratu i da na kreativan način to pretvore u literarni ili likovni rad. Uspjeli smo motivirati čak 140 učenika što je izvrsno. Ovo je jedan od načina prenošenja istinitih vrijednosti Domovinskog rata na mlađe generacije“, istaknuo je župan Celjak.  

U kategoriji likovnih radova učenika 4. razreda nagrade su primili Lana Matijašević iz Osnovne škole Braća Radić Martinska Ves, Sara Trdenić iz Osnovne škole Ivan Goran Kovačić Gora i Lucija Vrbanac iz Osnovne škole Glina. Od pristiglih literarnih radova učenika 8. razreda nagrađeni su Lana Grab iz Osnovne škole Sunja, Tena Vidnić iz Osnovne škole Glina i Marin Gruica iz Osnovne škole 22. lipnja Sisak.

Izložba je izazvala velik interes posjetitelja koji su osim same izložbe imali priliku razgledati i nove prostore odgojno-obrazovnog i kulturnog centra SMŽ.

Svi radovi izloženi su i mogu se pogledati i u petak u okviru središnje obilježbe Dana hrvatskih branitelja Sisačko-moslavačke županije. 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
 
zpd