Vijesti

NAJVEĆA ULAGANJA DO SADA U MODERNIZACIJU VOZNOG PARKA ŽUPANIJSKE HITNE MEDICINSKE SLUŽBE

Zavod za hitnu medicinu Sisačko-moslavačke županije ove će godine dobiti ukupno 12 novih vozila hitne medicinske pomoći i sanitetskog prijevoza, što predstavlja jedno od najvećih ulaganja u modernizaciju voznog parka Zavoda.

Jedno novo vozilo Zavodu je isporučeno u siječnju ove godine, krajem rujna isporučena su još dva nova vozila, a 9 ih pristiže kroz listopad i studeni ove godine.

Nastavak je ovo ulaganja u županijske zdravstvene ustanove koje će zahvaljujući novoj opremi i vozilima pružati kvalitetniju zdravstvenu zaštitu za sve naše sugrađane.

DVA NOVA VOZILA HITNE POMOĆI ZA PODRUČJE MOSLAVINE

Novo vozilo hitne medicinske pomoći danas je dobila Ispostava ZHM SMŽ u Kutini.

Vozilo za hitnu medicinsku pomoć u Kutini, jedno od 12 novih koja su nabavljena za županijski Zavod za hitnu medicinu, na korištenje Ispostavi u Kutini danas su predali župan Ivan Celjak, gradonačelnik Kutine Zlatko Babić i ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu SMŽ Silvija Desić Basarić.  

Ove godine smo za naš Zavod za hitnu medicinu nabavili čak 12 novih vozila, od kojih su 3 vozila isporučena. Danas smo jedno vozilo predali Ispostavi Zavoda u Kutini“, rekao je župan Celjak.

Novo vozilo u vrijednosti 120 tisuća EUR financirao je Grad Kutina, a gradonačelnik Zlatko Babić ističe kako uvijek nastoje pomoći Zavodu koji brine o građanima Kutine u trenucima kada je njima najteže.

Drugo pristiglo vozilo hitne medicinske pomoći koristit će se na području Popovače i Velike Ludine.

Također smo nabavili vozilo i za drugi dio Moslavine, odnosno za područje Popovače i Velike Ludine. To vozilo su sufinancirali Grad Popovača i Općina Velika Ludina“, dodao je župan Celjak.

Važnost nabave novih vozila ističe i ravnateljica ZHM SMŽ Silvija Desić Basarić koja kaže kako njihova vozila, obzirom da pokrivaju cijelo područje naše županije koja je treća po veličini županija u Hrvatskoj, godišnje prijeđu više od 2 milijuna kilometara.

DO KRAJA GODINE JOŠ 9 NOVIH VOZILA I DODATNA OPREMA

Modernizacija voznog parka županijskog Zavoda za hitnu medicinu osigurat će bržu i učinkovitiju reakciju u hitnim slučajevima te tako doprinijeti sigurnosti naših sugrađana, a krajem ove godine u Zavod stiže još 9 novih vozila za potrebe hitne medicinske pomoći i sanitetskog prijevoza, a koje u cijelosti financira Sisačko-moslavačka županija.

U listopadu očekujemo dolazak još 5 vozila za sanitet, a u studenom još 4 vozila hitne pomoći. Svjesni smo da su opremljena vozila najvrjedniji alat koji Zavod za hitnu medicinu ima, a sve u cilju što brže i kvalitetnije intervencije i spašavanja života ugroženih pacijenata“, ističe župan Celjak.

Osim vozila, za potrebe Zavoda nabavljena je i nova oprema, odnosno 3 transportne stolice na električni pogon, koje županijski Zavod ima jedini u Hrvatskoj te 10 nosila koje stižu tijekom listopada. 

Ukupna vrijednost novih vozila i opreme je 1,3 milijuna EUR od čega je Sisačko-moslavačka županija sufinancirala 1,05 milijuna EUR.

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
 
zpd