Vijesti

Posebno uzbuđeni i sretni bili su danas vlasnici stanova dvije novoizgrađene zgrade u Lonjskoj ulici u Sisku kojima su uručeni ključevi na današnjoj svečanosti održanoj ispred jedne od zgrada.

30 SISAČKIH OBITELJI USELILI U DVIJE NOVE POS-ove ZGRADE U LONJSKOJ ULICI

Posebno uzbuđeni i sretni bili su danas vlasnici stanova dvije novoizgrađene zgrade u Lonjskoj ulici u Sisku kojima su uručeni ključevi na današnjoj svečanosti održanoj ispred jedne od zgrada.

Dvije nove višestambene zgrade s 30 stanova, u sisačkom naselju Zeleni brijeg, izgradila je Vlada Republike Hrvatske zahvaljujući državnom Programu društveno poticane stanogradnje. Investitor je bila Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN), a vrijednost cijele investicije iznosi oko 3,2 milijuna EUR s PDV-om.

Trideset mladih obitelji na ovaj su način riješili svoje stambeno pitanje i osigurali priuštivo stanovanje, što je posebno istaknuo potpredsjednik Vlade RH i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić.

Doprinos Vlade RH revitalizaciji Sisačko-moslavačke županije

„Veselim se ovakvim događanjima koje u posljednje vrijeme često imamo na području Republike Hrvatske s ciljem kako bi našim sugrađanima, prije svega mladim ljudima, osigurali priuštivo stanovanje. U ovom trenutku na području Sisačko-moslavačke županije gradimo 56 stambenih zgrada, dvije u Lonjskoj ulici su završene, a gradimo još jednu sličnu u Novskoj. Tako ćemo na području ove županije osigurati više od 1020 novih stambenih jedinica u ovoj i idućoj godini. Ovakav intenzitet novogradnje na području ove županije nije bio u posljednjih 45 godina i ovo je veliki doprinos revitalizaciji Sisačko-moslavačke županije“, rekao je ministar Bačić.

Prilikom uručenja ključeva, župan Ivan Celjak čestitao je novim vlasnicima stanova te im poželio puno sretnih trenutaka u njihovim novim domovima.

Župan Celjak čestitao vlasnicima stanova u Lonjskoj ulici

„Na ovaj projekt ne treba gledati na način da je to samo zgrada, zidovi ili crijep. Ovo je dom u kojem ćete graditi najljepše trenutke i uspomene, dočekivati svoju djecu kada će se vraćati iz škole i ispraćati ih. Želim iskoristiti priliku i čestitati  i svima koji su bili uključeni u realizaciju ovog sjajnog projekta“, rekao je župan Celjak.

Jedna od vlasnica novog stana je i Haidy Miković koja je oduševljena novim stanom, ali i zgradom.

„Zgrada je stvarno super, izgrađena je na lijepoj lokaciji, sve je blizu i idealno za mlade obitelji. Stanovi su kvalitetno napravljeni s prostranim sobama. Nemam niti jednu zamjerku, sada samo treba još kupiti namještaj i opremiti ga, ali to su slatke brige“, rekla je Haidy Miković nakon uručenja ključeva.

Gradnja dvije zgrade u Lonjskoj ulici počela je u travnju 2023. godine, od ukupno 30 stanova, 8 je jednosobnih, 14 dvosobnih i 8 trosobnih stanova.

Današnjem događaju prisustvovali su još i državni tajnik Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Domagoj Orlić, ravnatelj Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama Dragan Hristov te gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
 
zpd