Vijesti

ODGOJNO-OBRAZOVNI I KULTURNI CENTAR U RIMSKOJ 19 OTVOREN I ZA GRAĐANE

Odgojno-obrazovni i  kulturni centar u Rimskoj 19, jučer je svečanim programom otvoren i za građane! Riječ je o kompleksu kojega je izgradila, obnovila i opremila Sisačko-moslavačka županija, a obnova objekta provedena je u suradnji s Ministarstvom kulture i medija. Brojni sugrađani obišli su jučer unutarnji prostor kompleksa u kojem se nalazi Glazbena škola Frana Lhotke, Kulturno-povijesni centar SMŽ, prvi županijski dječji vrtić Zvjezdice i Art Caffe koji je praktikum Srednje škole Viktorovac Sisak.

Nešto posve novo i drugačije u središtu Siska

Na mjestu gdje su se prije potresa nalazili istražni zatvor i policijska uprava, izgradili smo nešto novo i drugačije, a danas smo željeli ovaj kompleks zgrada otvoriti i našim sugrađanima kako bi vidjeli koji se sve sadržaji ovdje nude. Ovaj kompleks sadrži čak četiri ustanove, a osim toga, Sisak je dobio i novi trg na kojem će se održavati koncerti i događanja na otvorenom. Promijenjena je vizura središta grada i ono što je najvažnije, Sisak je dobio novi sadržaj koji nije imao prije potresa“, rekao je župan Ivan Celjak.

Glazbena škola, vrtić i galerije na jednom mjestu

Otvorenjem odgojno-obrazovnog i kulturnog centra u središtu grada Siska, Glazbena škola Frana Lhotke prvi put u povijesti dobila je svoj moderno opremljen prostor i povećan broj učionica za izvođenje nastave. Galerijski prostor Kulturno-povijesnog centra SMŽ obuhvaća postav sisačkog akademskog kipara i slikara Marijana Glavnika te galeriju za povremene izlože. Prvi županijski dječji vrtić Zvjezdice opremljen je najmodernijom didaktičkom opremom, a za djecu su osigurani kabineti za STEM i za glazbene aktivnosti, učenje stranih jezika te sportska dvorana. U odgojno-obrazovnom i kulturnom centru nalaze se i sobe za gostujuće umjetnike te Art Caffe koji će biti praktikum Srednje škole Viktorovac.

Prvi koncert na vanjskom trgu

U sklopu centra je i novi vanjski trg na kojem je sinoć i održan program u kojem su uživali brojni sugrađani koji nisu krili oduševljenje ovim novim kompleksom u središtu grada Siska. Za zabavni dio programa bio je zadužen atraktivni vokalni ženski trio Gelato Sisters koje su oduševile obradom popularnih domaćih pjesama.

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
 
zpd