Vijesti

Dan sjećanja grada Petrinje 1991. - 2024.

Zamjenik župana Mihael Jurić, nazočio je u ponedjeljak, 16. rujna 2024. godine središnjoj manifestaciji Dana sjećanja grada Petrinje 1991.-2024. Svake godine se tijekom rujna obilježava Dan sjećanja na događaje iz 1991. godine kada je grad Petrinja pretrpio najveći napad agresora te kada je nastradalo najviše branitelja u jednom danu tijekom obrane grada.

"16. rujna 1991. godine jedan je od najtužnijih i najtežih dana u povijesti ovog prekrasnog grada. Tada su srbočetničke armade napale ovaj grad i istjerale hrvatske stanovnike. Ogromne žrtve hrvatskih branitelja i hrvatskih ljudi koji su ovdje pali nam ostavljaju obvezu da se svake godine 16. rujna nalazimo i obilježavamo sjećanje na Domovinski rat, na ljude koji su svojim životima platili slobodu koju mi danas uživamo.", rekao je zamjenik Jurić.

Obilježavanje je počelu u crkvi sv. Lovre Svetom misom zadušnicom za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje i civilne žrtve u Domovinskom ratu grada Petrinje, a nastavljeno je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod Spomenika puk. Predragu Matanoviću i suborcima na Senjaku.

Udruga ratni veterani-veterani Domovinskog rata Grada Petrinje u svojim prostorijama organizirali su druženje za sve sudionike ovogodišnjih rujanskih Dana sjećanja, a pripremljena je i prigodna izložba "Dani sjećanja" na kojoj je izloženo sve što se događaju u rujnu 1991. godine.

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
 
zpd