Vijesti

OTVOREN GASTRO FESTIVAL U TOPUSKOM

Svečanim programom u Topuskom danas je otvoren „Topusko Gastro Fest“ kao dio manifestacije „Kraljica jezera – Ljeto u Topuskom 2024.“.

Manifestacija Topusko Gastro Fest okupila je obrtnike i udruge iz Sisačko-moslavačke županije i kontinentalnog dijela Hrvatske koji su pripravljali tradicionalna i autohtona hrvatska jela i slastice, ali i prezentirali svoje proizvode i umijeća. Pripremljeni gastro specijaliteti privukli su brojne posjetitelje koji su sva spravljena jela, slastice i pića mogli i degustirati.

Organizatori festivala su TZO Topusko, Općina Topusko i Top-Terme d.o.o., uz potporu Hrvatske turističke zajednice i Turističke zajednice Sisačko-moslavačke županije.

Topusko Gastro Fest svečano je otvorio župan Ivan Celjak koji je zahvalio svim sudionicima Gastro Festa za doprinos razvoju turističke ponude Topuskog i Sisačko-moslavačke županije, ali i istaknuo značajne projekte koje Sisačko-moslavačka županija u suradnji s Lječilištem i Top-Termama Topusko provodi na ovom području, poput projekta „Topusko na izvoru zdravlja - lječilišni i wellness turizam na održiv način“.

NAJVEĆI ŽUPANIJSKI PROJEKT U PODRUČJU TURIZMA JE U TOPUSKOM

Projekt „Topusko na izvoru zdravlja - lječilišni i wellness turizam na održiv način“ ima za cilj povećanje kvalitete i atraktivnosti destinacije Topusko kroz obnovu hotelskog kompleksa i uvođenje novih wellness i sportsko-rekreacijskih sadržaja. Ukupna vrijednost projekta iznosi 27,5 milijuna eura, a za projekt je iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti odobreno 17,2 milijuna eura.

Po završetku projekta imat ćemo najbolji wellness, a Topusko će zasigurno postati središtem kontinentalnog turizma u ovom dijelu Hrvatske. Pripremili smo svu dokumentaciju, osigurali sredstva i u tijeku je postupak javne nabave za radove“, istaknuo je župan Ivan Celjak.

Nakon završetka projekta kapacitet hotela iznosit će 302 ležaja raspoređenih unutar 175 smještajnih jedinica, od kojih su 112 dvokrevetne sobe, 54 jednokrevetne sobe, 5 hotelskih apartmana te 4 pristupačne sobe. Uredit će se i prostori za dodatne sadržaje u skladu sa suvremenim trendovima razvoja wellness turizma.

 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
 
zpd