Vijesti

ZLATNE SISAČKE LAĐARICE NA PRIJEMU KOD ŽUPANA CELJAKA

Župan Ivan Celjak ugostio je članice Udruge lađarica Sisak koje su na Maratonu lađarica treći put za redom osvojile zlatno odličje što ni jednoj ženskoj posadi do sada nije uspjelo.

Predsjednica Udruge lađarica Sisak Andrea Borić zahvalila je Sisačko-moslavačkoj županiji na dugogodišnjoj potpori te je također istaknula ovaj veliki uspjeh sisačke ženske ekipe.

Na našem osmom maratonu ove godine uspjele smo osvojiti ono što do sada nitko nikad nije uspio osvojiti u 11 godina Maratona lađarica, a to je treći put zaredom osvojiti zlatnu medalju. Jako smo ponosne i sretne što smo to baš mi kontinentalke uspjele. Ova povijesna pobjeda za nas ne znači kraj. To nam je samo poticaj i vjetar u leđa da iduće godine idemo po isti uspjeh“, izjavila je predsjednica Udruge lađarica Sisak Andrea Borić.

Pobjedničku ekipu Udruge lađarica Sisak pod vodstvom trenera Matije Rakića, za kojeg zlatne lađarice imaju samo riječi zahvale, čine Andrea Borić, Dunja Čopković, Ana-Marija Knežević, Marina Cerovac, Roberta Končar Dabić, Tijana Vlahović, Kristina Devčić, Vedrana Matak, Una Ikić, Bruna Mesić, Romana Borota, Dunja Babić, Irena Car i Ivana Cukor.

Nova sezona počinje već početkom listopada.

Početkom listopada krećemo s dvoranskim treninzima pod vodstvom sisačkog kineziologa koji blisko surađuje s našim veslačkim trenerom Matijom Rakićem. U proljeće, čim to vremenske prilike i vodostaj Kupe dozvole, krećemo s veslačkim treninzima koji traju sve do odlaska na najvažnije naše natjecanje, a to je Maraton lađarica. Bez godišnjeg odmora, bolovanja, nekad i privatnog života, potpuno se posvećujemo treninzima i pripremamo za sljedeći Maraton lađarica“, izjavila je Andrea Borić.

Na ovom povijesnom uspjehu čestitao im je i župan Ivan Celjak.

Zaista nam je bilo zadovoljstvo ugostiti naše sisačke lađarice, upoznati se s detaljima o tijeku njihove pripreme za ono što je njima najvažnije, a to je Maraton lađarica na kojem su ove godine postigle povijesni uspjeh. To nitko nikad nije napravio prije njih, a mi smo sigurni da će jednako uspješne biti i sljedeće godine“, izjavio je župan Celjak, koji je sve lađarice i njihovog trenera darivao poklon bonovima za kupnju sportske opreme.

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
 
zpd