Vijesti

ŽUPANIJSKE ŠKOLE SPREMNE ZA POČETAK NASTAVE - NOVA ULAGANJA OD 3 MILIJUNA EURA I SMANJENJE CIJENE PRODUŽENOG BORAVKA

Ljetne školske praznike Sisačko-moslavačka županija iskoristila je za dodatna ulaganja i radove te nabavu nove opreme za osnovne i srednje škole kojima je Županija osnivač, a kako bi učenike prvi dan nove školske godine dočekali uređeni i opremljeni školski prostori.

Jedna od škola u kojoj su provedena ulaganja je i Osnovna škola Mate Lovraka Petrinja koju je danas obišao sisačko-moslavački župan Ivan Celjak.  

Nastavljamo dalje s ulaganjima u sve naše škole, a samo u Osnovnu školu Mate Lovraka Petrinja u 2024. godini uložili smo oko 100.000,00 eura. Kupili smo klima uređaje za sve učionice, nabavljena je nova informatička oprema, provodimo adaptaciju čajne kuhinje i određenih elemenata u sanitarnim čvorovima“, izjavio je župan Celjak.

Nabavu 28 klima uređaja u vrijednosti 37.225,00 eura financirala je Sisačko-moslavačka županija.

Ove školske godine smo posebno radosni, prije svega jer je naš osnivač, Sisačko-moslavačka županija, prepoznala naše potrebe. S obzirom na prevelike vrućine, ugrađeni su novi klima uređaji u sve učionice čime su poboljšani uvjeti za rad za sve naše učenike i učitelje“, rekla je tom prilikom ravnateljica Osnovne škole Mate Lovraka Petrinja Ankica Krnjajić Magdić.

ULAGANJE ŽUPANIJE I U OŠ SUNJA, OŠ GVOZD I OŠ LUDINA

Ove godine planirana je nabava i ugradnja klima uređaja u Područnoj školi Češko Selo te nabava dotrajalih i oštećenih panoa. U Osnovnoj školi Sunja postavljena je nova klimatizacija i uređuje se parkiralište. Kod Osnovne škole Gvozd izgrađen je put radi sigurnijeg i lakšeg kretanja učenika, a za Osnovnu školu Ludina nabavljen je novi automobil za potrebe prijevoza toplih obroka za učenike područnih škola. Iz županijskog proračuna za uređenje i opremanje osnovnih i srednjih škola tijekom 2024. godine uloženo je gotovo 3 milijuna eura.

SMANJENA CIJENA PRODUŽENOG BORAVKA U ŽUPANIJSKIM ŠKOLAMA

 Sisačko-moslavačka županija s novom školskom godinom smanjuje cijenu usluge produženog boravka u osnovnim školama.

Novost za petrinjske roditelje je da od ove godine produženi boravak više nije 90 eura nego 50 eura po učeniku i mi ćemo kao osnivač predložiti našim članovima školskog odbora da se cijena boravka po djetetu smanji s 90 na 50 eura u svim našim školama, osim u onim školama u kojima je ta cijena ispod 50 eura, a to su Osnovna škola Ludina i Osnovna škola Popovača gdje će cijena ostati kao i do sada“, izjavio je župan Celjak.       

 STUDIJSKI POSJET IZ TOKYJA OSNOVNOJ ŠKOLI MATE LOVRAKA PETRINJA

 Županu Ivanu Celjaku u današnjem obilasku pridružili su se i gosti iz Japana kojima je ovo drugi posjet Osnovnoj školi Mate Lovraka Petrinja. Profesor Takafumi Nakajima sa studenticama Institute of International Studies Gakushuin Women's College Tokyo nakon programa dobrodošlice koje su za njih priredili učenici škole, upoznali su učenike s tradicionalnom japanskom radionicom origamija i japanskim pjesmama, a učenici su imali priliku odjenuti i tradicionalnu japansku nošnju yukata.

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
 
zpd