Vijesti

Dan branitelja grada Siska

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća u spomen na poginule hrvatske branitelje kod središnjeg križa na Gradskom groblju Viktorovac i kod spomenika u Parku dr. Franje Tuđmana, danas je u Sisku obilježen Dan hrvatskih branitelja grada Siska.

Odavanju počasti poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima, najvećim junacima u hrvatskoj povijesti, uz predstavnike institucija i braniteljskih udruga s područja grada Siska, nazočio je i župan Ivan Celjak.

Dan hrvatskih branitelja grada Siska, 3. rujan, jedan je od najznačajnijih datuma u hrvatskoj povijesti, dan kada je prije 23 godine Hrvatska vojska preuzela sisačku vojarnu Barutana od tadašnje JNA. Sisak i njegovi branitelji uvijek su se isticali hrabrošću i odlučnošću tijekom Domovinskog rata. Osim što je upravo u Sisku oslobođena prva vojarna, u Sisku je osnovana i prva dragovoljačka postrojba, kao i prvi odred vojne policije. Danas smo posebno u mislima i s onima koji su svoje živote dali za samostalnu i neovisnu nam Domovinu. Drage braniteljice i branitelji, hvala vam za slobodu i čestitam vam Dan hrvatskih branitelja grada Siska“, rekao je župan Celjak.

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
 
zpd