Vijesti

OPG Blašković u Popovači posjetio je sa suradnicima župan Ivan Celjak.

ŽUPAN CELJAK U OBILASKU KORISNIKA PROJEKTA „TURIZAM PLUS U SISAČKO-MOSLAVAČKOJ ŽUPANIJI“

OPG Blašković u Popovači posjetio je sa suradnicima župan Ivan Celjak. Bračni par Blašković, Gracijela i Ivica su među 20 turističkih djelatnika, koji su korisnici projekta „TURIZAM PLUS U SISAČKO-MOSLAVAČKOJ ŽUPANIJI“ za dodjelu bespovratnih potpora u turizmu za 2024. godinu.

Predmet Javnog poziva ovog projekta bila je dodjela bespovratnih potpora za sufinanciranje turističkih projekata radi podizanja konkurentnosti turističkih subjekata s područja Sisačko-moslavačke županije kroz ulaganja koja imaju za cilj unaprjeđenje standarda i kvalitete turističke ponude te proširenju turističke ponude postojećih turističkih subjekata: opremanje wellness i spa zona (saune, hidromasažni i ostali bazeni i sl.), sportsko-rekreacijski, adrenalinski i zabavni sadržaji, prostori za tematska i zabavna događanja, igraonice, kušaonice i slično, te unaprjeđenje promidžbe turističke ponude Sisačko-moslavačke županije.

S ukupnim financijskim sredstvima od 160 000 €, ovaj je program proveden u dvije mjere: povećanje standarda i kvalitete turističke ponude postojećih turističkih subjekata i ulaganja u marketinške aktivnosti.

POTPORE TURISTIČKIM DJELATNICIMA DALE SU DOBRE REZULTATE – ŽUPANIJA NASTAVLJA S MJEROM I IDUĆE GODINE

„Svjesni smo potencijala Sisačko-moslavačke županije za razvoj kontinentalnog turizma i pokrenuli smo 2021. godine projekte, prije svega u našem Lječilištu i Top Termama Topusko, isto tako i projekte u cilju iskorištavanja svih prednosti koje ima lječilište „Jodno“ (u Sisku), uključujući i jodnu vodu. Uredili smo, u suradnji s Općinom, i kupalište na rijeci Uni u Hrvatskoj Dubici, kao i kupalište na rijeci Sunji i imamo izvrsne povratne informacije, stanovnici su jako zadovoljni, a dolaze nam kupači i izvan naše županije,“ rekao je župan Celjak i dodao kako Županija potiče i privatne iznajmljivače soba i kuća za odmor, OPG-ove, vinare koji su registrirani za turističku djelatnost: „Potičemo ih da ulažu u unaprjeđenje sadržaja, koje imaju.“
Jedan od takvih primjera je i OPG Blašković, koji su putem projekta „TURIZAM PLUS U SISAČKO-MOSLAVAČKOJ ŽUPANIJI“ dobili 15 000 €, dobro ih uložili i dali novu vrijednost svojoj ponudi.

Doprinos provedbe ovog projekta pozitivnim turističkim trendovima na području SMŽ jasno je vidljiv iz činjenice da je u razdoblju 1. 1. - 30. 6. 2024. broj dolazaka turista u SMŽ (13 438) povećan za 15,35 %, a broj turističkih noćenja (37 054) za 22,3 % u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, rekao je župan i dodao kako, baš zbog dobrih rezultata koje je mjera dala, Sisačko-moslavačka županija će i iduće godine nastaviti s istom mjerom.

OPG BLAŠKOVIĆ POPUNJEN GOSTIMA IZ NJEMAČKE, NIZOZEMSKE, MAĐARSKE I ITALIJE

OPG Blašković postoji od 2021. godine, riječ je o kući za odmor uz koju su bazen, jacuzzi, igrališta za nogomet, odbojku i badmington, dječje igralište i jezero, koje će biti poribljeno. Planiraju i proširenje, u drvenoj kući pokraj njihove kuće za odmor namjeravaju smjestiti kuhinju.
„Županija nam je pomogla sa 15 000 € i to smo uložili u gradnju bazena. Proširili smo terase,“ rekla je Gracijela Blašković, koja kaže da im je popunjenost dobra. Kapacitet njihove kuće za odmor je 4+3, a gosti im dolaze ponajviše izvan Hrvatske, iz Njemačke, Nizozemske, Mađarske i Italije. U Moslavini se gosti zadržavaju tjedan, dva ili tri, a Blaškoviće najviše veseli činjenica da se gosti, zadovoljni njihovom uslugom, vraćaju.

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
 
zpd