Vijesti

LJETNI GAMING KAMP U NOVSKOJ – JEDNISTVEN KAMP KOJI OKUPLJA DJECU IZ CIJELE HRVATSKE

Započeo je još jedan Ljetni gaming kamp u Novskoj koji u trećem ovogodišnjem terminu okuplja 40-ero djece iz cijele Hrvatske.

Ovaj inovativni kamp, kojeg organizira Poduzetnički inkubator SMŽ PISMO powered by A1 u suradnji s Razvojnom agencijom SIMORA i Sisačko-moslavačkom županijom, svake godine oduševljava djecu koja kroz sedam dana intenzivnog učenja i zabave uče izraditi vlastitu videoigru, steknu nova prijateljstva te uživaju u sigurnom i poticajnom okruženju.

Ljetni gaming kamp u Novskoj ove je godine već održan u dva termina, a od 18. do 25. kolovoza održava se i u trećem terminu. Ukupno u kampu ove godine sudjeluje oko 100 djece.

Kamp je namijenjen učenicima viših razreda osnovnih škola i nudi sedmodnevni program pun aktivnosti, od kreiranja videoigre, upoznavanja s najmodernijom tehnologijom do stjecanja novih prijateljstava i nezaboravnih iskustava. Svaki dan započinje jutarnjom tjelovježbom kako bi djeca bila energična i spremna za dan pred njima, nakon čega slijede četiri sata edukacije o kreiranju videoigara. Popodnevni sati rezervirani su za upoznavanje s tehnologijom inkubatora PISMO, jačanje komunikacijskih vještina, ribolov, druženje uz životinje, logorsku vatru i glazbu te večernje zabave u Centru za mlade i kinu. STEM Lab Novsky pruža djeci priliku za učenje o microbitu i robotici, dok večeri uključuju promatranje zvijezda u gradskom parku, učenje o astronomiji, zabavu uz ples i projekcije filmova. Poseban doživljaj predstavlja i cjelodnevni izlet u Park prirode Lonjsko polje gdje sudionici imaju priliku upoznati se s bogatstvom biljnog i životinjskog svijeta ovog zaštićenog područja te sudjelovati u vođenim turama i radionicama.

SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA POSTAJE CENTAR GAMING INDUSTRIJE

Ove godine u Novskoj započela je provedba projekta Centar gaming industrije. Riječ je o strateškom projektu vrijednom 60 milijuna eura kojeg provodi županijska ustanova Regionalni koordinator SMŽ u partnerstvu sa Sisačko-moslavačkom županijom, Gradom Novska te županijskom Razvojnom agencijom SIMORA.

Centar gaming industrije, svojevrsni kampus, nastavak je uspješnog gaming inkubatora Sisačko-moslavačke županije, a za prvu fazu projekta Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU odobrilo  je bespovratna EU sredstva u iznosu od 26,3 milijuna eura.

 „Ovo je doista odličan projekt. U posljednje dvije godine, uspjeli smo ishoditi svih 6 građevinskih dozvola, a sredstva smo osigurali putem Fonda za pravednu tranziciju. Srednja škola Novska i Tehnička škola u Sisku imaju smjer za razvoj videoigara i smjer za robotiku. Nove industrije i tehnologije, novi su smjer za Sisačko-moslavačku županiju. Očekujemo dolazak mladih i nova zapošljavanja. Centar gaming industrije bit će centar razvoja cijele županije“, rekao je župan Ivan Celjak.

Centar gaming industrije u Novskoj uključuje izgradnju nekoliko objekata na gotovo 9 hektara zemljišta u Poduzetničkoj zoni Novska, a obuhvaća inkubator i akcelerator gaming industrije, infrastrukturu za sveučilišne studijske programe u području gaming industrije te sve pripadajuće studentske i sportske sadržaje. Zgrada fakulteta prostirat će se na 12.000 kvadrata, a studentski dom na 5.000 kvadrata. Uz sve studentske sadržaje, poput restorana i ugostiteljskih objekata, gradit će se bazen te sportska dvorana. Kapacitet studenskog doma bit će 201 ležaj, a akceleratora 200 radnih jedinica uz moderno opremljeni VR studio.

U sklopu Centra predviđen je i niz sportskih sadržaja, od rukometnog, nogometnog i odbojkaškog igrališta do golf vježbališta, teretane na otvorenom te teniskih terena.

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
 
zpd