Vijesti

 Sisačko-moslavačka županija provodi najveća ulaganja u zdravstveni sustav u posljednjih 50 godina, a obnavljaju se sve zgrade Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak oštećene u potresu.

SISAČKA BOLNICA POSTAJE JEDNOM OD NAJMODERNIJIH HRVATSKIH BOLNICA

 Sisačko-moslavačka županija provodi najveća ulaganja u zdravstveni sustav u posljednjih 50 godina, a obnavljaju se sve zgrade Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak oštećene u potresu.

Obnova zgrade nove interne je završena, a obnova zgrada stare interne, pedijatrije, Odjela za citologiju i patologiju, Jodnog lječilišta u Sisku te stare i nove bolnice u Petrinji ide dobrom dinamikom. Zgrada bolničke kuhinje izgrađena je nova te je toplim hodnikom povezana sa središnjim paviljonom.

Gradilišta u sklopu bolnice u Sisku danas je sa suradnicima obišao župan Ivan Celjak koji ističe kako je već velik dio posla napravljen te kako će po završetku obnove naši sugrađani imati potpuno uređene bolničke zgrade, opremljene najmodernijom medicinskom opremom.

Možemo reći kako će sisačka bolnica imati gotovo sve nove zgrade, bez obzira što se radi o njihovoj rekonstrukciji. Većina zgrada je većim dijelom razgrađena te ponovno rekonstruirana. Obnovili smo i uredili zgradu nove interne iza koje smo napravili i parkiralište. Novo parkiralište je već poslužilo svojoj svrsi, obzirom je nedavno ovdje sletio helikopter i prevezao teško ozlijeđenog pacijenta na daljnju obradu. Na taj je način spašen jedan život“, rekao je župan Celjak.

Pri samom su završetku radovi na većini bolničkih zgrada u Sisku, a na njima se izvode završni obrtnički radovi.

NOVI TOPLI HODNICI – DODANA VRIJEDNOST SISAČKOJ BOLNICI

U sklopu obnove Sisačko-moslavačka županija izgradila je i novi podzemni topli hodnik koji povezuje zgradu bolničke kuhinje sa središnjim paviljonom, a koji će omogućiti jednostavniju i kvalitetniju dostavu obroka za pacijente.

To je osobito važno jer će se u kuhinji pripremati obroci za svakog pojedinog pacijenta, odnosno hrana će biti prilagođena potrebama i zdravstvenom stanju svakog pacijenta pojedinačno“, istaknuo je župan Celjak.

Središnji paviljon već je povezan toplim hodnikom sa zgradom nove interne i zgradom kirurgije. Povezivanjem bolničkog kompleksa toplim hodnicima stvorit će se još kvalitetniji uvjeti za pacijente i zdravstveno osoblje, kako zbog dostave obroka tako i kvalitetnije komunikacije medicinskog i nemedicinskog osoblja te pacijenata.

Zaista je sjajno ovo što radimo u bolnici. Imat ćemo izvrsne uvjete, kako za medicinsko i nemedicinsko osoblje, tako i za sve korisnike zdravstvenih usluga. Svakome je, naravno, drago kad uđe u novu zgradu i prima zdravstvene usluge s novom opremom, a nabavili smo opremu u vrijednosti većoj od 8 milijuna eura, opremu koja je važna za dijagnostiku, operativne zahvate i oporavak nakon operativnih zahvata“, rekao je župan Celjak.

Infrastruktura, oprema i kvalitetni zdravstveni djelatnici temelj su razvoja i kvalitetnog zdravstvenog sustava. Nova medicinska oprema u vrijednosti većoj od 8 milijuna eura već je nabavljena, a obnova svih bolničkih zgrada bliži se kraju, što je izvrstan temelj za zadržavanje postojećeg kadra, ali i privlačenje novoga.

Imamo izvrstan temelj za zadržavanje postojećeg kadra, medicinskog i nemedicinskog osoblja, ali i za privlačenje novog, kvalitetnog osoblja. U bolnici imamo zaista kvalitetan kadar koji moramo zadržati, ali moramo privući i novi što ćemo raditi u suradnji s upravom bolnice“, zaključio je župan Celjak.

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
 
zpd