Vijesti

OBILJEŽEN DAN OPĆINE SUNJA

Općina Sunja jučer je proslavila svoj dan i blagdan svoje zaštitnice sv. Marije Magdalene. Program obilježavanja počeo je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća u spomen poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima kod središnjeg križa na mjesnom groblju u Sunji, a nastavljen je svečanom sjednicom Općinskog vijeća.
Izaslanik župana Ivana Celjaka, zamjenik župana Mihael Jurić posebno je istaknuo dobru suradnju Sisačko-moslavačke županije i Općine Sunja.

Sisačko-moslavačka županija prisutna je na području općine Sunja i imamo izvrsnu suradnju s Općinom i načelnikom na mnogim projektima. Zajednički radimo na rekonstrukciji prometnica, a Županija u Sunji obnavlja i Dom zdravlja SMŽ. Sinergija između lokalne, regionalne i nacionalne razine ogleda se u projektu izgradnje jedne višestambene zgrade koja se gradi na području Sunje“, rekao je zamjenik Jurić.

Najznačajniji projekt na području općine Sunja kojeg trenutno provodi Sisačko-moslavačka županija je cjelovita obnova Doma zdravlja SMŽ u Sunji čija vrijednost radova iznosi 2,6 milijuna eura. Trenutno se izvode završni radovi na objektu, a uređuje se i okoliš. Dom zdravlja u Sunji pruža usluge obiteljske i dentalne zdravstvene zaštite za oko 3.300 pacijenata te zdravstvenu njegu u kući i patronažnu zdravstvenu zaštitu.

Najistaknutija suradnja Županije i Općine vidljiva je na obnovi cestovne infrastrukture, a ukupna ulaganja u infrastrukturu županijskih i lokalnih cesta kojima upravlja Županijska uprava za ceste SMŽ u protekle tri godine iznose 1,4 milijuna eura. Tim je sredstvima obnovljeno 9 dionica ceste u duljini od 13 kilometara.

Na inicijativu župana Ivana Celjaka na području cijele županije gradi se 36 višestambenih zgrada s 19 stanova, a jedna od njih je i u Sunji čija je izgradnja počela krajem veljače ove godine. Izgradnja ove zgrade rezultat je dobre suradnje Vlade RH, Sisačko-moslavačke županije i Općine Sunja.

Na svečanoj sjednici potpisan je i Sporazum o suradnji i prijateljstvu Općine Sunja i Grada Našica kojeg su potpisali općinski načelnik Grga Dragičević i gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba.

Dani općine Sunja počeli su sredinom srpnja državnom konjogojskom izložbom i Sajmom zadrugarstva, obrta i turizma, a završavaju ove subote manifestacijom Dan branitelja Sunje.

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
 
zpd