Vijesti

OBILJEŽEN DAN OPĆINE DONJI KUKURUZARI

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća u spomen poginulim, umrlim i nestalim hrvatskim braniteljima te svečanom sjednicom, obilježen je Dan općine Donji Kukuruzari.

Izaslanik župana Ivana Celjaka, zamjenik župana Mihael Jurić čestitao je stanovnicima Dan općine i istaknuo kako Sisačko-moslavačka županija i Općina Donji Kukuruzari imaju jako dobru suradnju.

Sisačko-moslavačka županija aktivno sudjeluje u svim projektima u Donjim Kukuruzarima. Ovdje smo obnovili zgradu osnovne škole, ali smo napravili i dodatni iskorak uređenjem vanjskog sportskog igrališta. Ono što posebno veseli je povećan broj upisane djece u OŠ Katarina Zrinski Mečenčani. Na ovom području ulažemo i u obnovu cestovne infrastrukture. Suradnja na svim razinama je ključna i ona je ovdje prisutna, a to vidimo i po revitalizaciji ovog područja koja je intenzivnija nego ikad prije“, naglasio je zamjenik Jurić.

Sisačko-moslavačka županija obnovila je u Donjim Kukuruzarima zgradu Osnovne škole Katarina Zrinski Mečenčani koja je bila oštećena u potresu. U obnovu i opremanje škole uloženo je oko 1,3 milijuna eura, a osim škole Sisačko-moslavačka županija uredila je i opremila vanjsko sportsko igralište neposredno uz samu školu. Vrijednost radova uređenja igrališta iznosila je oko 300 tisuću eura.

Izvrsna suradnja Županije i Općine vidljiva je i po ulaganjima u cestovnu infrastrukturu u koju je u posljednje tri i pol godine uloženo oko 1,7 milijuna eura. Posljednje veliko ulaganje je rekonstrukcija 36 metara dugačkog mosta u Donjim Kukuruzarima čiji se završetak očekuje krajem rujna ove godine.

Uz zamjenika župana Mihaela Jurića, na svečanoj sjednici su se obratili još izaslanica predsjednika Sabora i gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes i izaslanik predsjednika Vlade RH, ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić te domaćini načelnica Općine Lucija Matuzović i predsjednik Općinskog vijeća Stipo Šapina.

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
 
zpd