Vijesti

Održan stručni skup "Samodostatnost u hrani za sigurnu budućnost“

Zamjenik župana Mihael Jurić sudjelovao je na stručnom skupu „Samodostatnost u hrani za sigurnu budućnost“ koji se danas održava u Sisku. Raspravlja se, među ostalim, o strategijama i mogućnostima za povećanje konkurentnosti hrvatske poljoprivrede i prehrambene industrije, odnosno kako ulaganja u modernu tehnologiju, infrastrukturu i istraživanje mogu povećati produktivnost i kvalitetu domaće proizvodnje hrane.

Skup je okupio brojne stručnjake, poljoprivrednike, predstavnike institucija i sve zainteresirane sudionike koji raspravljaju o ključnim pitanjima vezanim za postizanje samodostatnosti u hrani u Republici Hrvatskoj.

Sudionike skupa pozdravio je zamjenik župana Mihael Jurić i naglasio kako su potencijali naše županije značajne poljoprivredne površine, kontinuirani rast broja registriranih poljoprivrednih gospodarstva te sve veći broj mladih poljoprivrednika na mjestu nositelja OPG-a.

Sisačko-moslavačka županija strateški se odredila za razvoj održive poljoprivrede te u tom smjeru djeluje s provedbom potpora razvoju poljoprivredne proizvodnje. Osim brojnih poticajnih mjera, Sisačko-moslavačka županija ulaže i u cestovnu infrastrukturu koja predstavlja jedan od glavnih preduvjeta za omogućavanje uspješne proizvodnje i plasmana proizvoda na tržište.

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
 
zpd