Vijesti

VIŠE OD 850 DJECE S PRATITELJIMA LJETOVAT ĆE BESPLATNO U DALMACIJI

S velikim uzbuđenjem jučerašnje jutro dočekalo je 389 učenika četvrtih razreda iz 17 osnovnih škola koji su jučer krenuli prema Splitu. Ovo je prva grupa učenika koja će uživati u ljepotama Dalmacije na besplatnom ljetovanju koje im je omogućila Sisačko-moslavačka županija u suradnji s prijateljskom Splitsko-dalmatinskom županijom.

Učenici su u kasnim poslijepodnevnim satima sretno stigli u Split gdje ih je dočekao župan Ivan Celjak koji im je, zajedno sa zamjenikom župana Splitsko-dalmatinske županije Stipom Čogeljom, poželio dobrodošlicu u grad čiju je ljepotu davno prepoznao car Dioklecijan koji je svoju palaču podigao u Splitu.

Upravo će Dioklecijanova palača biti jedna od lokacija koju će učenici posjetiti tijekom svog ljetovanja. Osim stare jezgre grada Splita, posjetit će i stadion Hajduka „Poljud“, turističkim vlakićem razgledavat će Marjan, a ostat će puno vremena i za kupanje na popularnim splitskim plažama Bačvice i Bene te u Supetru gdje će učenici boraviti jedan cijeli dan.

Župan Celjak dočekao u Splitu prvu grupu učenika

Sretan sam što treću godinu za redom našim učenicima možemo osigurati besplatno ljetovanje. Djeca će i ovo ljeto uživati u svemu onome što pruža grad Split, jer za njih su organizirani bogati sadržaji od razgledavanja grada i znamenitosti do kupanja i uživanja na poznatim plažama. No, ono što je najvažnije i ono što ostaje su uspomene i divna iskustva koja će učenici ponijeti sa sobom i pamtiti do kraja života i upravo zbog toga ovo mi je jedan od najdražih županijskih projekata“, rekao je župan Celjak u Splitu na dočeku naših učenika.

Odlična organizacija ljetovanja prethodne dvije godine, kao i mnoštvo edukativnih i zabavnih aktivnosti za učenike, pridonijeli su da je i ove godine bio veliki interes učenika za ljetovanje u Splitu. U dvije grupe ljetovat će 771 učenik četvrtih razreda iz 34 škole na području cijele Sisačko-moslavačke županije, a u pratnji će biti i 82 pratitelja. Prva grupa učenika boravit će u Splitu od 16. do 20. srpnja dok će druga grupa na zasluženi ljetni odmor krenuti 23. srpnja.

Besplatno ljetovanje za sve učenike četvrtih razreda osnovnih škola iz naše županije zajednički provode dvije prijateljske županije, Splitsko-dalmatinska županija koja osigurava smještaj i puni pansion te Sisačko-moslavačka županija koja pokriva troškove prijevoza, trošak dnevnica pratiteljima i osiguranje neosiguranih učenika.

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
 
zpd