Vijesti

PETRINJSKI SREDNJOŠKOLCI OD JESENI U NOVOJ ZGRADI ŠKOLE

Novu zgradu Srednje škole Petrinja, čija je rekonstrukcija i prenamjena u završnoj fazi, s predstavnicima Svjetske banke i Grada Petrinje obišao je zamjenik župana Mihael Jurić.

Nova školska zgrada Srednje škole Petrinja izvedena je kao rekonstrukcija zgrade koju je, zajedno s pripadajućim zemljištem, donirala tvrtka Gavrilović d.d., a uz postojeću zgradu izgrađena je nova sportska dvorana i spremište. Izgradnju i rekonstrukciju na novoj lokaciji provodi Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine uz potporu Vlade RH koja je zajmom Svjetske banke osigurala potrebna financijska sredstva. 

Očekujemo da će škola početi s radom početkom rujna nove školske godine. Sisačko-moslavačka županija je već na području grada Petrinje izgradila tri nove škole, a  ovo će biti još jedna nova škola koja će dati dodanu vrijednost obrazovanju na području grada Petrinje“, izjavio je zamjenik Jurić.

Na novoj školskoj zgradi u tijeku su završni radovi montaže namještaja i uređenje zelene površine, nakon čega slijedi tehnički pregled objekta. Očekuje se da će učenici prvi dan škole započeti u novom objektu.

Predstavnica Svjetske banke i voditeljica tima na projektu Srednje škole Petrinja Zuzana Stanton-Geddes izrazila je zadovoljstvo tijekom radova na školi te ističe kako je ovo jedan od projekata koji imaju veliku vrijednost za lokalnu zajednicu.

POVEĆAN INTERES ZA UPIS U SREDNJU ŠKOLU PETRINJA

Radovima na novoj školi zadovoljan je i ravnatelj Milan Orlić koji ističe kako će sada imati puno kvalitetnije uvjete za izvođenje nastave.

Škola broji oko 250 učenika, a trenutno su u tijeku upisi. S najavom početka škole u novoj zgradi imali smo i povećan interes za upis u novoj školskoj godini. Nova zgrada škole ima 10 velikih učionica, 3 manje učionice, 9 praktikuma i laboratorija, veliku sportsku dvoranu, knjižnicu, vanjsko igralište i prostor za poljoprivrednu mehanizaciju za naše poljoprivredne smjerove. Zaista ćemo imati idealne uvjete za rad u novoj školskoj godini“, izjavio je ravnatelj Orlić.

OBNOVOM MATIČNE ZGRADE ŠKOLE, PETRINJA ĆE DOBITI I UČENIČKI DOM

Matična zgrada Srednje škole Petrinja, smještena u povijesno zaštićenoj zgradi u središtu grada Petrinje, tijekom potresa teško je oštećena, a obnovom koju provodi Sisačko-moslavačka županija, ova će zgrada dobiti i novu namjenu, odnosno dio zgrade bit će prenamijenjen u učenički dom.

Unutar matične zgrade Srednje škole Petrinja bit će smješten učenički dom, nešto što će omogućiti kvalitetniji boravak i školovanje naših učenika. Ovo je također jedan standard koji grad Petrinja nije imao do sada“, rekao je Jurić.

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
 
zpd