Vijesti

ŽUPAN CELJAK PRIMIO KARATE KLUB TIGAR SISAK I ČESTITAO IM NA OSVOJENIM MEDALJAMA

Natjecatelji Karate kluba Tigar Sisak na nedavno održanom državnom prvenstvu osvojili su šest medalja od čega tri naslova prvaka, jedan naslov viceprvaka Hrvatske i dva brončana odličja. Mislav Plesivčak osvojio je zlatnu i srebrnu medalju, a zlatna odličja osvojili su još i Korina Klarić i Ana Marie Barukčić. Brončane medalje osvojili su Roko Dumbović i Roza Jelčić. Prijemu je prisustvovala i Tea Buinac, članica A ekipe te trener kluba Igor Lovreković. Na sjajnim rezultatima i osvojenim medaljama članovima kluba čestitao je župan Ivan Celjak.

Čestitam članicama i članovima Karate kluba Tigar Sisak i njihovom treneru Igoru Lovrekoviću na njihovim rezultatima, posebno na posljednjem prvenstvu Hrvatske na kojem su osvojili šest medalja. Osjeti se izvrsna atmosfera i to je osobito važno za ove sjajne rezultate koji nisu došli sami od sebe nego su rezultat dugogodišnjeg rada, truda i odricanja. Važno je za mlade ljude da treniraju u kontinuitetu i time razvijaju odgovornost i disciplinu“, rekao je župan Celjak.

Podsjetio je kako je Sisačko-moslavačka županija, potaknuta upravo ovakvim, ali i ostalim sličnim rezultatima naših sportaša, pokrenula projekt uređenja zgrade u Lađarskoj 30 u Sisku.

U toj zgradi će se nalaziti teretana, bazen s unutarnjim otporom, dvije veće dvorane koje će se moći pregraditi u četiri manje dvorane. Taj će objekt koristiti Tehnička škola Sisak za nastavu tjelesne kulture, ali će ga isto tako koristiti i klubovi borilačkih sportova“, zaključio je župan.

Igor Lovreković zahvalio je županu Celjaku na prijemu i naglasio kako je iznimno zadovoljan rezultatima cijele ekipe Karate kluba Tigar koja je odlično odradila državno prvenstvo.

Roko Dumbović osvojio je brončanu medalju, a natjecao se u kategoriji -67 kilograma.

U zadnje vrijeme imam dosta obaveza na fakultetu pa malo manje treniram. Bilo mi je naporno natjecanje, ali na kraju sam zadovoljan rezultatom i brončanom medaljom iako uvijek može bolje“, rekao je Roko.

Korina Klarić nositeljica je dvije europske medalje u kadetskoj kategoriji, a na prvenstvu Hrvatske okitila se zlatnim odličjem u juniorskoj kategoriji -59 kilograma.

Zadovoljna sam rezultatom s državnog prvenstva, jer mi je to prva titula u juniorskoj i kadetskoj konkurenciji i odličan je to početak za ovogodišnji izborni ciklus za predstojeće Svjetsko prvenstvo koje će se održati u listopadu u Veneciji. Nadam se da ću se kvalificirati na Svjetsko prvenstvo sa svojim kolegama iz kluba“, rekla je Korina.

Na kraju prijema župan Celjak uručio je članicama i članovima kluba i treneru Lovrekoviću poklon bonove za kupnju sportske opreme.

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
 
zpd