• 044 500 330

Vijesti

KUTINA IMA SNAŽNU POTPORU SISAČKO-MOSLAVAČKE ŽUPANIJE

Brojnim višednevnim kulturnim, zabavnim i sportskim događanjima, grad Kutina slavi Dan grada „Petrovo – slavlje kutinsko“ i blagdan svetog Petra i Pavla.

Čestitku svim Kutinčankama i Kutinčanima te dobitnicima javnih priznanja Grada Kutine uputio je župan Ivan Celjak.

 „Čestitam vam Dan grada Kutine i blagdan svetog Petra i Pavla, a posebno čestitku upućujem ovogodišnjim dobitnicima javnih priznanja Grada Kutine – Krunoslavu Gršiću iz DVD Ilova i Danetu Korici. Kutina se ima čime ponositi, a tu prije svega mislim na ljude, jer oni su bogatstvo svakog grada. Kutina može biti ponosna na svoje građane, na svoje hrabre hrvatske branitelje, odlične učenike, uspješne sportaše, na svoje umirovljenike, poduzetnike i obrtnike. Zadovoljstvo mi je vidjeti kako se Kutina razvija u moderan grad, a drago mi je da je dijelom za to zaslužna i Sisačko-moslavačka županija svojim projektima koje realiziramo na području Kutine i Moslavine“, istaknuo je župan Celjak.

ULAGANJA SISAČKO-MOSLAVAČKE ŽUPANIJE NA PODRUČJU KUTINE

Najvažniji projekt kojeg je Sisačko-moslavačka županija realizirala na području Moslavine je otvorenje Doma za starije osobe u Kutini početkom ove godine za 45 korisnika. Vrijednost ove investicije iznosi 2 milijuna eura, a financirana je iz županijskog proračuna. Ovih dana završeno je uređenje zadnje etaže Doma za starije osobe u Kutini čime će biti omogućen prostor za dnevnik boravak u kojem će 15 korisnika starije životne dobi, koji žive u vlastitom domu, tijekom radnog tjedna koristiti usluge boravka, prehrane, rehabilitacije te provoditi organizirano slobodno vrijeme.

Sisačko-moslavačka županija kontinuirano ulaže i u srednje škole na području Kutine, a nedavno je iskazala financijsku potporu učenicima Srednje škole Tina Ujevića čijih je 19 učenika s dva mentora ostvarilo plasman na Svjetskom natjecanju u robotici koje je održano na Floridi u SAD-u, što je jedno od najprestižnijih natjecanja u području robotike na svjetskoj razini.

Na inicijativu župana Ivana Celjaka, Vlada Republike Hrvatske donijela je odluku o izgradnji 36 višestambenih zgrada na području cijele županije, a jedna od takvih zgrada gradi se i u Kutini čime će se stambeni fond na tom području povećati za 19 novih stanova u kojima će za početak biti smješteni stradalnici potresa s područja grada Kutine. Vrijednost investicije iznosi 2,7 milijuna eura.

U protekle tri godine značajna financijska sredstva iz županijskog proračuna ulagala su se i u poboljšanje cestovne infrastrukture te je u protekle gotovo tri godine sanirano sedam dionica cesta, u dužini gotovo 10 kilometara u ukupnoj vrijednosti oko 700 tisuća eura. U ovoj godini planirana je sanacija lokalnih cesta u Čairama i Jamaricama te sanacija županijskih cesta u centru Kutine te u naselju Međurić što će zajednički financirati Županijska uprava za ceste SMŽ i Grad Kutina.

„PETROVO -SLAVLJE KUTINSKO“

Središnji dan obilježavanja Dana grada Kutine „Petrovo – slavlje kutinsko“ je današnja svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Kutine kojoj je prisustvovao izaslanik sisačko-moslavačkog župana Ivana Celjaka, njegov zamjenik Mihael Jurić, uz kojeg je bio predsjednik Skupštine Sisačko-moslavačke županije Mato Fofić.

„Kutina je grad koji se zajedno sa Sisačko-moslavačkom županijom dobro razvija. Ponosni smo na sve projekte koje Sisačko-moslavačka županija ovdje realizira samostalno ili u suradnji s Gradom Kutinom, osobito na Dom za starije osobe koji je Kutini bio iznimno potreban te za koji su radovi financirani sredstvima iz Županijskog proračuna“, izjavio je Jurić.

Uz zamjenika župana Mihaela Jurića i predsjednika Županijske skupštine Matu Fofića te domaćine gradonačelnika Zlatka Babića i predsjednika Gradskog vijeća Nebojšu Čovića, svečanoj sjednici prisustvovali su i brojni drugi gosti i dužnosnici, među ostalim, izaslanica predsjednica Hrvatskog sabora Marijana Petir te izaslanik predsjednika Vlade RH ministar Marin Piletić. Na sjednici su uručena i javna priznanja Grada Kutine, a ovogodišnji dobitnici su Krunoslav Gršić iz DVD-a Ilova te umirovljeni atletičar Dane Korica.

Obilježavanje Dana grada Kutine „Petrovo – slavlje kutinsko“ u znaku je obilježavanja 187 godina otkako je Kutina dobila status trgovišta, a pravo sajmovanja stekla je 29. lipnja 1837. godine na blagdan sv. Petra i Pavla.

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd