• 044 500 330

Vijesti

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod križa na gradskom groblju u Kutini počelo je obilježavanje Dana hrvatskih branitelja grada Kutine. Zahvalu braniteljima i svima onima koji su dali svoj doprinos u obrani zapadne Slavonije i Moslavine, iskazao je zamjenik župana Mihael Jurić.

DAN HRVATSKIH BRANITELJA GRADA KUTINE

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod križa na gradskom groblju u Kutini počelo je obilježavanje Dana hrvatskih branitelja grada Kutine.
Zahvalu braniteljima i svima onima koji su dali svoj doprinos u obrani zapadne Slavonije i Moslavine, iskazao je zamjenik župana Mihael Jurić.
„Ovdje u gradu Kutini želim iskazati svoju veliku zahvalu braniteljima s područja grada Kutine, prvenstveno braniteljima koji su dali ogroman obol u obrani zapadne Slavonije i Moslavine. Ovdje imamo i prvo oslobođeno mjesto u Republici Hrvatskoj, tako da je veliki značaj branitelja s područja Kutine. Sisačko-moslavačka županija jako dobro surađuje s braniteljskim udrugama i svima koji njeguju sjećanje na Domovinski rat“, rekao je Jurić.

Predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, ogranak Kutina, Stjepan Hrastnik rekao je kako se Dan branitelja grada Kutine obilježava 28. lipnja, jer je toga dana 1991. godine osnovana 56. samostalna bojna Hrvatske vojske Kutina, prva dragovoljačka postrojba ustrojena na tom području.
„Imamo jako dobru suradnji sa Sisačko-moslavačkom županijom, a posebno smo ponosni na našeg župana Ivana Celjaka koji poštuje nas hrvatske branitelje“, rekao je Hrastnik.

Obilježavanje Dana hrvatskih branitelja grada Kutine nastavljeno je svetom misom u Crkvi Blažene Djevice Marije Snježne, a završeno svečanom akademijom u Multimedijalnoj dvorani na Trgu dr. Franje Tuđmana.

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd