• 044 500 330

Vijesti

Predsjednik Županijske skupštine Mato Fofić nazočio je svečanoj sjednici Gradskog vijeća Popovače, koja je, u povodu obilježavanja Dana grada i blagdana njegova nebeskog zaštitnika, svetog Alojzija Gonzage, održana u Domu kulture Popovača.

Dan grada Popovače

Predsjednik Županijske skupštine Mato Fofić nazočio je svečanoj sjednici Gradskog vijeća Popovače, koja je, u povodu obilježavanja Dana grada i blagdana njegova nebeskog zaštitnika, svetog Alojzija Gonzage, održana u Domu kulture Popovača. Sjednicu je otvorio predsjednik Gradskog vijeća Saša Jegarčec, a nakon projekcije promo-filma o našem najmlađem gradu, nazočnima se obratio gradonačelnik Josip Mišković, pa dječja gradonačelnica Lora Križanić.
Svečana je sjednica bila prigoda za dodjelu nagrada i javnih priznanja, Nagradu za životno djelo primio je dugogodišnji i unatoč formalnom umirovljenju, vrlo aktivni pedijatar prim. Dr. Zvonimir Almaš, koji je i zahvalio u ime svih nagrađenih. Domaćinima i gostima obratili su se i načelnik prijateljske općine Vitez iz BiH, državni tajnik Tugomir Majdak i izaslanica Predsjednika RH Martina Ciglević.
Predsjednik Županijske skupštine Mato Fofić u svom je obraćanju pohvalio suradnju Grada i Županije, podsjetivši, uz ostalo, na velika ulaganja u zdravstvo: „Naša Neuropsihijatrijska bolnica „Dr. Ivan Barbot“ doživjela je u proteklim godinama velike investicije. Kad zbrojimo obnovu nakon potresa, dizalo i ulaganja u Ravnik dolazimo do iznosa od preko 10 milijuna € ulaganja u posljednje dvije godine u NPB Popovača.“
Govorio je Fofić i o županijskim ulaganjima u školstvo i prometnice na području Popovače, u kojoj je županija pomogla osigurati prostor za Katoličku gimnaziju, a i osigurala i pomogla pokretanje Glazbene škole u Popovači.

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd