• 044 500 330

Vijesti

Potpisivanjem sporazuma o međusobnoj suradnji u prostoru Kulturno-povijesnog centra Sisačko-moslavačke županije između župana Ivana Celjaka i ravnatelja osnovnih škola s područja Sisačko-moslavačke županije, omogućeno je provođenje programa ljetovanja u Splitu za sve prijavljene i zainteresirane učenice i učenike četvrtih razreda.

SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA TREĆU GODINU ZAREDOM OSIGURAVA BESPLATNO LJETOVANJE ZA SVE UČENIKE ČETVRTIH RAZREDA

Potpisivanjem sporazuma o međusobnoj suradnji u prostoru Kulturno-povijesnog centra Sisačko-moslavačke županije između župana Ivana Celjaka i ravnatelja osnovnih škola s područja Sisačko-moslavačke županije, omogućeno je provođenje programa ljetovanja u Splitu za sve prijavljene i zainteresirane učenice i učenike četvrtih razreda.
Treću godinu zaredom izvrsnom suradnjom Sisačko-moslavačke i Splitsko-dalmatinske županije osigurava se ljetovanje u Splitu za sve učenike četvrtih razreda osnovnih škola s područja Sisačko-moslavačke županije, bez obzira je li osnivač njihove škole Županija, Grad Sisak, Grad Kutina ili Požeška biskupija. Ljetovanje za sve četvrtaše osigurali su Sisačko-moslavačka županija i prijateljska Splitsko-dalmatinska županija temeljem sporazuma kojeg su i ove godine potpisali župani Ivan Celjak i Blaženko Boban.
„Ovo je već treće ljeto da naši učenici idu na ljetovanje u Split. S ovim ljetom osigurali smo besplatno ljetovanje za preko 2000 učenika i njihove pratitelje i ovo je zaista jedan od najdražih projekata županijske uprave jer omogućujemo djeci uspomene koje će pamtiti cijeli život“, rekao je župan Ivan Celjak.
Da je riječ o odličnoj organizaciji, mnoštvu edukativnih i zabavnih aktivnosti za naše učenike govori u prilog činjenica da je i ove 2024. godine velik interes učenika za odlazak na ljetovanje. Gotovo 1000 učenika i pratitelja iz 34 škole u dva termina upoznat će ljepote srca Dalmacije.
Splitsko-dalmatinska županija osigurava smještaj i puni pansion, a Sisačko-moslavačka županija pokriva troškove prijevoza, trošak dnevnica pratiteljima i osiguranje neosiguranih učenika.
„Velika se pažnja posvećuje organizaciji ovog ljetovanja. Splitsko-dalmatinska županija i ove godine osigurava u srcu sezone velik broj volontera, a zajedno s učenicima u Split se upućuje i velik broj pratitelja koji će brinuti o našim učenicima. Zadnje dvije godine nismo imali nikakvih većih zdravstvenih problema, nesreća i nezgoda učenika, a tako vjerujemo da će biti i ove godine. Iskustva učenika koji su ljetovali u Splitu i njihovih roditelja su jako pozitivna. Svakako da ovakvo ljetovanje rasterećuje i njihov kućni budžet“, rekao je župan Ivan Celjak.

Prva grupa učenika kreće na besplatno ljetovanje u Split sredinom srpnja
Prva grupa učenika bit će na ljetovanju od 16. do 20. srpnja, a druga grupa učenika ljetovat će u Splitu od 23. do 27. srpnja. Učenici će biti smješteni u Splitu, imat će puni pansion, a tijekom ljetovanja posjetit će stadion Poljud, staru jezgru grada Splita, otok Brač i prekrasan grad Supetar, turističkim vlakićem razgledavat će Marjan, obići će i druga zanimljiva mjesta u Splitu i okolici, a svaki dan kupat će se na popularnim splitskim plažama Bačvice i Bene.

Ljetni gaming kamp u Novskoj
Kako bi se nastavila prekrasna suradnja Sisačko-moslavačke županije i prijateljske Splitsko-dalmatinske županije prošlo ljeto Sisačko-moslavačka županija besplatno je ugostila učenike iz Splitsko-dalmatinske županije u ljetnom gaming kampu u Novskoj.
Za učenike organiziran je bogat sadržaj: od kreiranja igrica do rada na najmodernijim tehnologijama koje postoje u svijetu gaminga. Razgledali su i upoznali znamenitosti i prirodna bogatstva Sisačko-moslavačke županije.


Nova školska športska dvorana OŠ Ivan Goran Kovačić Gora
Splitsko-dalmatinska županija donirala je i 400.000,00 EUR za obnovu Osnovne škole Ivan Goran Kovačić Gora nakon potresa. Budući je Sisačko-moslavačka županija uspjela osigurati sredstva za obnovu škole putem Fonda solidarnosti EU, donacija Splitsko-dalmatinske županije bit će usmjerena na izgradnju nove školske športske dvorane, a ostatak sredstava osigurat će Sisačko-moslavačka županija. Dvorana će biti na dvije etaže. U suterenu će biti prostor za opremu, sanitarni čvorovi, svlačionice, kabinet, ambulanta i hol, a u prizemlju će biti školska športska dvorana s koševima što će zadovoljiti sve potrebe učenika OŠ Ivan Goran Kovačić Gora.

 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd