• 044 500 330

Vijesti

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća u restoranu „Petrova gora“ u Top-Termama, obilježen je Dan općine Topusko i blagdan nebeskog zaštitnika Topuskog, svetog Vida.

Dan općine Topusko

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća u restoranu „Petrova gora“ u Top-Termama, obilježen je Dan općine Topusko i blagdan nebeskog zaštitnika Topuskog, svetog Vida.
Sjednicu je otvorila zamjenica predsjednika Općinskog vijeća, Andreja Markulin, a nakon nje su se nazočnima obratili načelnik Općine Topusko Ivica Kuzmić, ravnatelj Lječilišta Topusko i direktor Top-Termi dr Domagoj Mosler, izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, zamjenik sisačko-moslavačkog župana Ivana Celjaka, Mihael Jurić i izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, saborska zastupnica, gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes.

Topusko je, rekao je u svom obraćanju Mihael Jurić, najpoznatije od svih općina Sisačko-moslavačke županije, ne samo u Hrvatskoj, nego i puno šire. Topusko prednjači u korištenju geotermalne energije, a svoje će prednosti koristiti još i više, zahvaljujući dobroj suradnji Općine, Županije i Vlade RH. Suradnjom u obrazovanju, turizmu i gospodarstvu uopće, unaprjeđenjem prometnica, mijenjamo Topusko na bolje i idemo prema cilju koji želimo postići, da Topusko, u konačnici cijela Sisačko-moslavačka županija bude kvalitetno, lijepo mjesto za život i opstanak i ostanak stanovnika na ovom području, zaključio je Jurić.

Svečana sjednica bila je prigoda i za dodjelu javnih priznanja i nagrada, pa je tako Povelja Općine Topusko posthumno dodijeljena kirurgu, načelniku saniteta 4. operativne zone u Domovinskom ratu, čovjeku koji je ustrojio Ratnu bolnicu Topusko, Nini Šikiću.
Povelja za životno djelo dodijeljena je posthumno Jerku Kireti, pedagogu koji je svoj radni vijek proveo u Srednjoj školi Topusko, a jedno je vrijeme bio i načelnik Općine.
Svečana spomenica Općine Topusko dodijeljena je redovnicama, sestrama Vesni i Nadi Abramović, koje su život posvetile odgojno-obrazovnom radu, vjeri i nesebičnoj pomoći ugroženima i najpotrebitijima.
Svečanu zahvalnicu Općine Topusko primila je učenica osmog razreda OŠ Vladimir Nazor Erna Kudić, koja je sve razrede osnovne škole završila s odličnim uspjehom, sudjelovala u brojnim natjecanjima i projektima, djevojčici koja je uvijek spremna pomoći svima.

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd