Vijesti

Održana završna konferencija projekta „Urbana obnova grada Petrinje nakon potresa“

Zamjenik župana Mihael Jurić je u utorak, 28. svibnja 2024. godine u prostoru Gradske Munjare Petrinja održao prezentaciju o naselju Petrinia na završnom događaju projekta „Urbana obnova grada Petrinje nakon potresa“ kojeg je financirala japanska Vlada preko Fonda za suradnju Japana i Europske banke za obnovu i razvoj.

Projekt je okupio lokalne i međunarodne stručnjake za urbanu revitalizaciju, upravljanje rizicima od katastrofa i jačanje angažmana lokalne zajednice.

Cilj projekta je identificirati ključne prilike za urbanu obnovu nakon potresa, uključiti lokalnu zajednici i postaviti temelje za oblikovanje urbanog područja Petrinje, s naglaskom na dugoročni oporavak i otpornost.

Završnoj konferenciji su prisustvovali gradonačelnica Grada Petrinje Magdalena Komes, veleposlanik Japana u Hrvatskoj Nj.E. Iso Masato, Ivana Miličić, viša bankarica i operativna voditeljica projekta (EBRD), državni tajnik u Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Domagoj Orlić te predstavnici partnera na projektu – Ivana Katurić i Ozana Palić iz tvrtke Urbanex i Ivan Blažević, direktor zaklade Solidarna.

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
 
zpd