Vijesti

Otvorena izložba „Majke protiv oficira: Bedem ljubavi Sisak u Domovinskom ratu“ u Kulturno-povijesnom centru SMŽ

Izaslanik Župana Ivana Celjaka državni tajnik Domagoj Orlić otvorio je u petak, 10. svibnja 2024. godine u Kulturno-povijesnom centru Sisačko-moslavačke županije izložbu „Majke protiv oficira: Bedem ljubavi Sisak u Domovinskom ratu“.

Izložba je nastala prikupljanjem, obradom i prezentacijom građe unutar Memorijalnog odjela Domovinskog rata pri Kulturno-povijesnom centru Sisačko-moslavačke županije.

Bedem ljubavi Sisak udruga je koja se ugasila, ali ovom izložbom se prisjećamo kako je ljubav majki i žena u Domovinskom ratu bila presudna, a ove hrabre žene zaslužuju divljenje.

Posebno emotivnih trenutaka prisjetio se i jedan od posjetitelja izložbe, ratni zapovjednik Vladimir Rogošić kada se ugledao na jednoj od fotografija koje prikazuju posjet ovih hrabrih žena koje su im taj dan donijele tople čarape, kape i veste.

Izložbom, koja će biti otvorena do 24. svibnja 2024. godine, nastoji se očuvati sjećanje i prikazati važnost sisačkog Bedema ljubavi kao mirotvornog, spasonosnog i humanitarnog pokreta hrabrih žena s užeg i šireg sisačkog područja.

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
 
zpd