• 044 500 330

Vijesti

GOTOVO TISUĆU UČENIKA NA 2. FESTIVALU SREDNJIH ŠKOLA SISAČKO-MOSLAVAČKE ŽUPANIJE

Sisačko-moslavačka županija, u suradnji sa Srednjom školom Viktorovac, organizirala je 2. Festival srednjih škola Sisačko-moslavačke županije koji je danas održan u Sisku. Učenici i profesori srednjih škola na području županije predstavili su svoje programe učenicima viših razreda osnovnih škola. Festival je otvorio župan Ivan Celjak koji se pridružio učenicama i učenicima kojima je zahvalio, kao i njihovim nastavnicima i profesorima, na sudjelovanju u ovoj manifestaciji koja na najbolji mogući način promovira obrazovne programe u našim srednjim školama.

Naše srednje škole nude bogate i kvalitetne programe koji doprinose kvalitetnom obrazovanju naših srednjoškolaca i pripremaju ih za daljnje akademsko obrazovanje. Raduje me što je danas na Festivalu jako puno učenika i ovo je bila doista sjajna prigoda da učenici pokažu svoje vještine i sposobnosti u programima za koje se obrazuju“, naglasio je župan Celjak.

Srednja škola Viktorovac Sisak i ove je godine bila suorganizator Festivala srednjih škola Sisačko-moslavačke županije.

Nama je čast biti suorganizator ove aktivnosti koja je prekrasna, jer i danas se na svih 28 štandova doista ima što za vidjeti. Naše škole imaju što pokazati, danas su ovdje učenici u prvom planu iza koje stoje i njihovi mentori. Nevjerojatno je što sve imaju pokazati i dobro je da je danas ovdje jako puno osnovnoškolaca da to i vide“, rekla je ravnateljica SŠ Viktorovac Sisak Koraljka Porić.

Srednjoškolci prezentirali svoje obrazovne programe učenicima osnovnih škola

Oko tisuću učenika srednjih škola i viših razreda osnovnih škola proveli su danas na pješačkoj zoni u Sisku izrazito kvalitetno vrijeme. Srednjoškolci su na svojim štandovima vrlo uspješno prezentirali svoje programe učenicima sedmih i osmih razreda osnovnih škola.

„Zbog nabave nove opreme Tehnička škola Sisak nudi mogućnost da učenici kroz praktičnu nastavu puno toga nauče i budu konkurentni za tržište rada, ono što je dobro je da imamo puno više prakse u odnosu na teoriju“, rekao je učenik Tehničke škole Sisak Danijel Maričić.

Učenik Srednje škole Glina Roko Šustić istaknuo je kako je u njegovoj školi uvijek pozitivna atmosfera.

Naša škola je mala zajednica, svi smo povezani kao jedna velika obitelj. Profesori su odlični,  izađu nam u susret što god treba i uvijek su spremni pomoći učenicima“, rekao je Roko.

Jedan od smjerova u Srednjoj školi Viktorovac, najvećoj školi u županiji po broju učenika, je i medicinska sestra i tehničar.

Naše zanimanje je jako divno i to je jako human poziv, jer pomažemo ljudima. Idemo i na praksu gdje učimo medicinske postupke, a naša škola sprema se na državno natjecanje iz prve pomoći“, rekla je učenica Ena Babić.

Leticija Papić iz Srednje škole Topusko istaknula je velike prednosti smjera fizioterapeutski tehničar.

Ovaj smjer je jako dobar, jer se nakon završetka školovanja može naći posao. Svoju praksu odrađujemo u Lječilištu Topusko koja je udaljena 10 minuta od same škole. Naša škola sudjeluje u jako puno projekata, a u sklopu Erasmusa i ja sam bila nedavno u Njemačkoj gdje sam stekla nova iskustva koja sada primjenjujem ovdje“, rekla je Leticija.

Sisačko-moslavačka županija ulaže u mlade i njihovo obrazovanje 

Sisačko-moslavačka županija ulaže u mlade i njihovo obrazovanje putem učeničkih stipendija, izgradnje novih školskih objekata te obnovu postojećih škola, energetske obnove školskih zgrada, nabavom najsuvremenije opreme iz područja elektrotehnike i računarstva, pred financiranjem programa Erasmus kojim se potiče mobilnost učenika i stjecanje novih znanja u partnerskim škola u inozemstvu, omogućavanjem sudjelovanja u brojnim školskim sportskim aktivnostima i natjecanjima.

Medijski pokrovitelji Festivala bili su Radio Banovina, Petrinjski radio, Radio Sisak, RSM, Radio Moslavina, Sisak.Info, Sisak portal i Portal 53.

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd