• 044 500 330

Vijesti

U Vatrogasnom domu Kutina održana je 31. svečana sjednica Skupštine Vatrogasne zajednice grada Kutine kojoj je uz brojne vatrogasce nazočio i sisačko-moslavački župan Ivan Celjak.

ODRŽANA 31. SVEČANA SJEDNICA SKUPŠTINE VATROGASNE ZAJEDNICE GRADA KUTINE

U Vatrogasnom domu Kutina održana je 31. svečana sjednica Skupštine Vatrogasne zajednice grada Kutine kojoj je uz brojne vatrogasce nazočio i sisačko-moslavački župan Ivan Celjak.

Vatrogasna zajednica grada Kutine krovna je organizacija kutinskog vatrogastva, a obuhvaća  20 dobrovoljnih vatrogasnih društava te po jednu javnu vatrogasnu postrojbu, profesionalnu postrojbu u gospodarstvu i industrijsko dobrovoljno društvo.

Uvijek trebamo čestitati i zahvaliti našim vatrogaskinjama i vatrogascima na tome što su u svakom trenutku spremni riskirati vlastite živote kako bi spašavali naše živote i imovinu. To su kutinski vatrogasci i pokazali prilikom sanacije posljedica nevremena koje je zahvatilo Kutinu te moslavački i slavonski dio Sisačko-moslavačke županije, ali i prilikom otklanjanja posljedica potresa kada su uklanjali dijelove opasnih građevina oštećenih potresom. Sisačko-moslavačka županija je u odnosu na 2021. godinu udvostručila proračun za županijsku Vatrogasnu zajednicu. U proračunu za 2021. godinu bilo je predviđeno nešto manje od 100 tisuća EUR, a danas u proračunu imamo previđeno više od 200 tisuća EUR za vatrogaskinje i vatrogasce s područja naše županije. Za Vatrogasnu zajednicu SMŽ uređujemo prostor u zgradi Komande u Sisku koja će biti u funkciji od rujna. Ravnomjerno ulažemo u sva područja županije pa tako i u vatrogastvo“, istaknuo je župan Celjak.

Predsjednik Vatrogasne zajednice grada Kutine Slavko Špičak ističe kako je prošla godina bila teška za kutinske vatrogasce, no sa svim izazovima su se vrlo uspješno nosili.

Prošla godina bila je vrlo teška za vatrogastvo i za naše sugrađane ovdje u Kutini. Grad i okolicu pogodilo je olujno nevrijeme te smo imali izuzetno velik broj intervencija. U pomoć su nam stigle vatrogasne postrojbe iz Splita i Petrinje te DVD-i Mađari, Stružec i Topusko kojima smo ovdje dodijelili i zahvalnice. Sve intervencije i ciljevi koje smo si zadali prošle godine su uspješno odrađeni“, rekao je Špičak.

U TIJEKU JAVNI POZIV ZA OBNOVU ZGRADA DVD-A I JAVNIH VATROGASNIH POSTROJBI

Sisačko-moslavačka županija objavila je Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za obnovu objekata javnih vatrogasnih postrojbi i dobrovoljnih vatrogasnih društava na potresom pogođenom području Sisačko-moslavačke županije.          

Podsjetio bih da je u tijeku Javni poziv temeljem kojeg ćemo dodijeliti sredstva dobrovoljnim vatrogasnim društvima i javnim vatrogasnim postrojbama kojima su objekti oštećeni u potresu. Putem Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine za tu namjenu osigurali smo 12,3 milijuna EUR. Također bih podsjetio da je za naše vatrogasce osigurano 3,3 milijuna EUR za opremu koja je stradala u potresu. Naša vatrogasna društva mogu se javiti i na natječaj za donacije Upravnog odjela za poslove župana kako bi im pomogli u organizaciji njihovih manifestacija, odnosno natjecanja koja održavaju“, zaključio je župan Celjak.

Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za obnovu objekata javnih vatrogasnih postrojbi i dobrovoljnih vatrogasnih društava na potresom pogođenom području Sisačko-moslavačke županije otvoren je do 15. svibnja 2024. godine, a intenzitet bespovratnih sredstava po pojedinom projektu iznosi do 100 % prihvatljivih troškova.

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd