• 044 500 330

Vijesti

URUČENI UGOVORI O BESPOVRATNIM POTPORAMA ZA TRADICIJSKE I UMJETNIČKE OBRTE

U prostorijama Obrtničke komore SMŽ danas su uručeni ugovori o bespovratnim potporama za tradicijske i umjetničke obrte koje dodjeljuje Sisačko-moslavačka županija.

Ugovore je uručio župan Ivan Celjak koji je tom prilikom čestitao vlasnicima obrta na radu i trudu, ali i na očuvanju i razvoju tradicijskih obrta.

Sljedeće godine povećanje potpore za tradicijske i umjetničke obrte

Ove godine smo potpore malo više povećali u odnosu na prošlu godinu, ali te ćemo potpore značajno povećati sljedeće godine. Ove godine u proračunu smo osigurali 27.000,00 EUR za tu namjenu, iduće godine ćemo osigurati 50.000,00 EUR. U ovom trenutku još uvijek nam je fokus obnova objekata u sustavu zdravstva, obrazovanja i socijalne skrbi i najveći dio financijskih sredstava usmjeren je na obnovu nakon potresa. Kada završimo obnovu sigurno će biti više sredstava i za obrtništvo. To što vi radite za to je potrebna ljubav na čemu vam još jednom čestitam i nadam se da će vam ova sredstva barem malo pomoći u vašem radu“, rekao je župan Ivan Celjak.

Župan je podsjetio kako je Sisačko-moslavačka županija osigurala beskamatne kredite za poduzetnike i obrtnike te je pozvao sve zainteresirane da se jave u županijsku razvojnu agenciju SIMORA-u gdje mogu dobiti više informacija o progamu beskamatnih kredita.

Nakon uručenja ugovora, župan Ivan Celjak obišao je 4. Obrtnički sajam koji se danas održava u Sisku na kojem su predstavljeni proizvodi obrtnika, a u 16 sati bit će svečano otvoren i Street Food Festival koji se održava u organizaciji Sisačko-moslavačke županije, Turističke zajednice SMŽ i Obrtničke komore SMŽ. Svi posjetitelji Festivala moći će kušati raznovrsna tradicijska jela Banovine, Moslavine i Posavine, ali i drugih krajeva Hrvatske.

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd