• 044 500 330

Vijesti

Župan Ivan Celjak posjetio je Neuropsihijatrijsku bolnicu „Dr. Ivan Barbot“ Popovača u kojoj će Sisačko-moslavačka županija, uz pomoć Vlade RH, provoditi više od 3 milijuna € vrijedan projekt energetske obnove zgrade Zavoda za forenzičku psihijatriju, a vlastitim sredstvima realizira preko 250 000 € vrijedan projekt izgradnje dizala na Odjelu za gerontopsihijatriju.

10 MILIJUNA EURA ULOŽENO U BOLNICU POPOVAČA U POSLJEDNJE DVIJE GODINE

Župan Ivan Celjak posjetio je Neuropsihijatrijsku bolnicu „Dr. Ivan Barbot“ Popovača u kojoj će Sisačko-moslavačka županija, uz pomoć Vlade RH, provoditi više od 3 milijuna € vrijedan projekt energetske obnove zgrade Zavoda za forenzičku psihijatriju, a vlastitim sredstvima realizira preko 250 000 € vrijedan projekt izgradnje dizala na Odjelu za gerontopsihijatriju.

NACIONALNI PROJEKT DJEČJE PSIHIJATRIJE DOLAZI U POPOVAČU

„Zajedničkim snagama smo uspjeli izlobirati određena sredstva za ulaganje u bolničku infrastrukturu. Tri su elementa najvažnija za razvoj kvalitetnog zdravstvenog sustava: kvalitetno medicinsko i nemedicinsko osoblje, a to imamo ovdje i često ističem posebno značajan uspjeh, a to je dolazak 18 liječnika u posljednje dvije godine, drugi element je infrastruktura, a vidimo da moramo zanoviti infrastrukturu, vidimo da su zgrade dotrajale, stolarija dotrajala, na zamijenit ćemo vanjsku stolariju, imat ćemo sigurnosna stakla i brave na zgradama, dizalo na Gerontopsihijatriji je iznimno važno, a onaj poseban, nacionalno značajan projekt je prenamjena objekata u Ravniku, odnosno izgradnja novih objekata i sa dvoranom i vanjskim igralištem za Dječju psihijatriju, došli smo do ulaganja u Ravnik od 5 milijuna €. Kad zbrojimo obnovu nakon potresa, dizalo i ulaganja u Ravnik dolazimo do iznosa od preko 10 milijuna € ulaganja u posljednje dvije godine u NPB Popovača. Treći element važan za razvoj kvalitetnog zdravstvenog sustava je oprema. Mi znamo da je oprema potrebna, prije svega zbog pacijenata, ali i kako bi osoblje moglo u punom opsegu pokazati svoje znanje, vještine i sposobnosti, kako bi mogli pružati što kvalitetnije zdravstvene usluge.
To je smjer u kojem idemo, ulažemo u ljude, najvažniji resurs, ulagat ćemo i dalje u infrastrukturu i opremu. To su ta tri elementa u koje će ulagati Sisačko-moslavačka županija u narednom razdoblju,“ rekao je župan Celjak.

OBNOVA ZDRAVSTVENOG SUSTAVA SMŽ BIT ĆE NAJVEĆIM DIJELOM DOVRŠENA OVE GODINE

Podsjetio je da se u velikom dijelu županije odvija sanacija posljedica potresa, da je teško stradao i županijski zdravstveni sustav, zgrade Doma zdravlja SMŽ i zgrade Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak: „Međutim, mi smo sad pri kraju obnove u zdravstvenom sustavu, obnovili smo zaista puno zgrada, ambulante u Žažini, Kratečkom, Topolovcu i Galdovu. Obnovili smo centralnu zgradu Doma zdravlja SMŽ u Sisku, zatim ambulante u Jabukovcu, centralnu zgradu Doma zdravlja u Glini. Preostaje nam još dovršetak zgrade Doma zdravlja u Petrinji, tamo gradimo novu zgradu. Neki dan smo imali otvorenje zgrade Nove interne u Općoj bolnici u Sisku, tamo gradimo novu zgradu bolničke kuhinje, povezanu toplim hodnikom sa Središnjim paviljonom, gradimo novu zgradu Pedijatrije, obnavljamo zgradu Stare interne, Citologiju, Patologiju,“ župan je dodao da će ta obnova najvećim dijelom biti završena ove godine, eventualno uz jednu zgradu dogodine.

 

Općoj bolnici „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak više nije osnivač SMŽ, nego Država: „S obzirom da mi možemo samo jednom izgraditi zgrade bolnice, samo jednom nabaviti opremu koju smo nabavili prošle godine, a nabavili smo medicinsku opremu prošle godine u vrijednosti većoj od 8 milijuna €. To su kamioni i kamioni najmodernije, najkvalitetnije opreme koja je došla u naš županijski zdravstveni sustav, od najpoznatijih svjetskih proizvođača.“

BLISKA BUDUĆNOST DONOSI NASTAVAK VELIKIH ULAGANJA U NPB POPOVAČA

Kad završi obnova potresom stradalih dijelova sustava, oslobodit će se i vrijeme i energija, naravno i financijska sredstva za ulaganje u Neuropsihijatrijsku bolnicu „Dr. Ivan Barbot“ Popovača i narednih godina slijede značajnija ulaganja, prije svega u ljudske resurse, opremu i infrastrukturu, zaključio je župan Celjak.

„Ovo su ogromni projekti za Bolnicu. Imamo veliku podršku Županije. Znam koji je angažman župana bio i u Ministarstvu i prema Vladi RH,“ rekla je ravnateljica NPB Popovača, dr. Marina Kovač i iskazala zahvalnost županu Ivanu Celjaku, kao i uvjerenje da će se suradnja nastaviti na jednako visokoj razini.

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd