• 044 500 330

Vijesti

PROŠIREN KAPACITET DOMA ZA STARIJE OSOBE GLINA

Župan Ivan Celjak obišao je zadnju etažu Doma zdravlja SMŽ u Glini koja je uređena i prilagođena potrebama umirovljenika i starijih sugrađana.

Proširujemo kapacitet Doma za starije osobe Glina, uredili smo ovaj prostor na zadnjoj etaži Doma zdravlja i ovdje smo osigurali 12 smještajnih jedinica za 24 korisnika. Uz to imamo i ambulantu i dnevni boravak i sav drugi sadržaj koji je potreban korisnicima Doma kako bi što kvalitetnije provodili vrijeme. Na ovaj način smo oslobodili prostor u zgradi Doma za starije u Glini za naše sugrađane koji boluju od Alzheimerove bolesti i drugih demencija, tako da ćemo i tu imati 20 korisnika“, rekao je župan Celjak.

Uređenjem prostora zadnje etaže Doma zdravlja SMŽ u Glini, u kojem će biti smješteno 24 korisnika, kapacitet Doma za starije osobe Glina povećan je sada sa 79 na 104 mjesta.

SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA – NAJVIŠI STANDARDI SMJEŠTAJA STARIJIH OSOBA

Sisačko-moslavačka županija podiže kvalitetu smještaja za starije osobe na najvišu razinu na području Gline, ali i cijele županije.

Kad uzmemo u obzir da imamo umirovljeničko naselje odmah u dvorištu Doma za starije, odnosno Doma zdravlja ovdje u Glini, možemo reći da smo zaista podigli na najvišu razinu i standard i smještaj naših sugrađana starije životne dobi. Vrijednost radova na uređenju zadnje etaže Doma zdravlja je nešto više od 120 000 €. Isto tako smo morali prilagoditi prostor u zgradi Doma za starije Glina, a vrijednost tih radova je nešto više od 40 000 €“,  rekao je župan Celjak.

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd