• 044 500 330

Vijesti

USELJENI NOVI STANARI U ŽUPANIJSKO NASELJE „PETRINIA“

Župan Ivan Celjak uručio je ključeve korisnicima županijskog naselja „Petrinia“. Županijska naselja, koje je Sisačko-moslavačka županija izgradila u Petrinji, Glini i Sisku, jedinstven su projekt u Republici Hrvatskoj.

Županijsko naselje „Petrinia“ nalazi se na dvije lokacije u gradu Petrinji, a u sklopu naselja nalazi se ukupno 57 stambenih jedinica.

Danas smo uselili pedeset i troje naših sugrađana u županijsko naselje „Petrinia“ u Petrinji u Ulici Ive Maline. Na ovoj lokaciji smo izgradili 41 kuću. Stanari su vrlo zadovoljni svojim privremenim smještajem. Vjerujemo da će ovo zaista biti privremeni smještaj, da će njihovi domovi biti obnovljeni što prije i da će se vratiti u svoje domove. Drago nam je vidjeti sretna lica i naše zadovoljne sugrađane ovim smještajem. Kažu da im je zaista lijepo i kad su oni sretni i mi smo sretni. Vrijednost radova izgradnje županijskog naselja „Petrinia“ iznosila je oko 6 milijuna €. Sisačko-moslavačka županija dobila je prošle godine u veljači zakonsku mogućnost da gradi ovakve kuće i za otprilike godinu dana izgradili smo 166 kuća“, rekao je župan Celjak.

ŽUPANIJSKA NASELJA SISAČKO-MOSLAVAČKE ŽUPANIJE - JEDINSTVEN PROJEKT U REPUBLICI HRVATSKOJ

Naselja „Banovi dvori“ u Glini i „Petrinia“ u Petrinji su useljena. U Sisku su sve kuće pod krovom, potrebno je još dovršiti pristupnu cestu i dio kanalizacijskog sustava, čime će biti dovršen i taj projekt. Nakon prestanke te potrebe za smještajem osoba čiji su domovi oštećeni u potresu, naselja će ući u sastav domova za starije.

Time ćemo dobiti najsuvremenija umirovljenička naselja, ne samo u Hrvatskoj, nego i šire. Naši kolege iz Njemačke su došli snimiti naselje u Glini kako bi takvo naselje izgradili u Njemačkoj", rekao je Celjak.

SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA GRADIT ĆE UMIROVLJENIČKA NASELJA U KUTINI I POPOVAČI

Sisačko-moslavačka županija izradila je projektnu dokumentaciju za izgradnju ovakvih umirovljeničkih naselja u Kutini i Popovači, sa po 25 kuća u svakom od njih.

Ono što imamo u naseljima u Sisku, Glini i Petrinji, napravit ćemo i u Kutini i Popovači. U svakom je naselju dio kuća u potpunosti prilagođen potrebama osoba s invaliditetom, od ulaza do vrata unutar kuća do kupaonice. Mi skrbimo o svim skupinama naših sugrađana, pogotovo o osobama s invaliditetom“, zaključio je sisačko-moslavački župan Ivan Celjak.

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd