• 044 500 330

Vijesti

PRI KRAJU IZGRADNJA PRVOG VRTIĆA U OPĆINI MARTINSKA VES

Izgradnja prvog dječjeg vrtića u Strelečkom, na području općine Martinska Ves, privodi se kraju.

Radove je danas obišao župan Ivan Celjak zajedno s načelnikom Općine Martinska Ves Stjepanom Ivošem. Konstrukcija objekta je podignuta, postavljeno je krovište i stolarija, a trenutno su u tijeku unutarnji obrtnički radovi.

U suradnji Općine Martinska Ves, Sisačko-moslavačke županije i Vlade RH putem Ministarstva nadležnog za poljoprivredu gradimo vrtić na području općine Martinska Ves. To je prvi vrtić na području općine Martinska Ves, a do sada su izvedeni radovi na izgradnji samog objekta, u smislu konstrukcije, postavljenog krovišta i stolarije. Ono što nas očekuje u narednom razdoblju su radovi na unutarnjem uređenju, odnosno obrtnički radovi i radovi uređenja okoliša. Očekujemo da će objekt zajedno s okolišem biti završen u roku, odnosno do 6. mjeseca, i od 9. mjeseca 37-ero djece s područja općine Martinska Ves u tri mješovite odgojno-obrazovne skupine kreće u svoj vrtić. Vrijednost ovih radova je oko 800.000,00 EUR. Izvori financiranja su Vlada RH, odnosno Ministarstvo poljoprivrede kroz program ruralnog razvoja, a dio se financira iz sredstava Općine Martinska Ves i Sisačko-moslavačke županije. Zaista smo sretni što ćemo zajednički omogućiti prvi vrtić našoj djeci s područja općine Martinska Ves“, izjavio je župan Ivan Celjak.

Stjepan Ivoš naglasio je kako je Općina Martinska Ves do sada sufinancirala smještaj djece s područja općine Martinska Ves u drugim vrtićima.

Izgradnjom ovog vrtića neće više biti potrebe da djeca putuju u druge vrtiće, jer sva će djeca moći upisati ovaj vrtić. Vrtić bi trebao biti gotov do lipnja. Već smo donijeli Odluku o osnivanju ustanove Dječji vrtić Martinska Ves i planiramo do rujna otvoriti vrtić“, rekao je Ivoš.

PROŠIRUJU SE VRTIĆKI KAPACITETI NA PODRUČJU CIJELE ŽUPANIJE

Dobrom suradnjom Sisačko-moslavačke županije i Grada Petrinje, vrtićki kapaciteti prošireni su i na području Petrinje gdje je Sisačko-moslavačka županija ustupila dio prostora Područne škole Češko Selo kojoj je osnivač da se prenamijeni u dječji vrtić.

Dodatnu vrtićku skupinu u prostoru novouređenog Društvenog doma i turističko-informativnog centra Lekenik početkom ove pedagoške godine dobio je i Dječji vrtić Lekenik.

Novi vrtić u centru grada dobit će i Sisak. Zgradu u Rimskoj ulici 19, gdje će uz druge kulturne i obrazovne sadržaje biti smješten i Županijski dječji vrtić Zvjezdice, Sisačko-moslavačka županija cjelovito obnavlja. Kapacitet ovoga vrtića je 47-ero djece.

POČINJE IZGRADNJA CESTE KOJA POVEZUJE SISAK I RUGVICU

U Vatrogasnom domu Martinska Ves između Županijske uprave za ceste SMŽ i Općine Martinska Ves potpisan je Ugovor o zajedničkom financiranju radova izvanrednog održavanja od Ž3305 Mahovo do A.G. Zagrebačke županije na području općine Martinska Ves.

Uskoro krećemo s početkom radova na izgradnji ceste koja je iznimno važna jer povezuje grad Sisak, preko općine Martinske Ves, i Ivanić Grad prema Rugvici. Novom cestom rasteretit ćemo postojeću cestu koja se nalazi uz Savu i sva sela koja se nalaze na lijevoj obali Martinske Vesi imat će ulaz na tu cestu. Uz rasterećenje postojeće ceste u unutrašnjost, povećat ćemo i sigurnost prometovanja kroz sva sela koja se nalaze na lijevoj obali Martinskoj Vesi“, istaknuo je župan.

Ugovorena vrijednost rekonstrukcije ceste ukupne duljine 8,5 km iznosi 1.186.920,83 EUR s PDV-om.

REKONSTRUIRAT ĆE SE I ULICA MARIJANA CELJAKA U SISKU

Ono što je važno za stanovnike Ulice Marijana Celjaka, ali isto tako i za našu Gornju Posavinu, odnosno desnu obalu općine Martinska Ves, je da u ponedjeljak raspisujemo natječaj za izvođenje radova rekonstrukcije Ulice Marijana Celjaka. U narednih nekoliko mjeseci rekonstruirat ćemo ovu ulicu koja će dobiti obostrane nogostupe“, najavio je župan Celjak.

Iako Ulica Marijana Celjaka, kao što je bio slučaj i s cestom u Velikom Svinjičkom, nije u nadležnosti Sisačko-moslavačke županije, Županija je na zahtjev mještana i zahvaljujući dobroj suradnji s Vladom Republike Hrvatske pronašla način za provedbu rekonstrukcije ove značajne ceste.

Rekonstrukcijom Ulice Marijana Celjaka, koja je među najprometnijim ulicama u gradu Sisku, povećat će se sigurnost prometovanja vozila, ali i pješaka za koje će biti izgrađeni obostrani nogostupi.

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd