• 044 500 330

Vijesti

župan Ivan Celjak je, zajedno s direktoricom Turističke zajednice SMŽ Ivanom Plavec i predsjednicom Obrtničke komore SMŽ Ivankom Čačić, u prostoru Obrtničke komore najavio gastro događaj godine u Sisku, Street Food Festival, koji će u prostoru pješačke zone (Ulica Stjepana i Antuna Radića) biti održan u subotu, 13. travnja 2024.godine.

GASTRO DOGAĐAJ GODINE U SISKU – STREET FOOD FESTIVAL

Župan Ivan Celjak je, zajedno s direktoricom Turističke zajednice SMŽ Ivanom Plavec i predsjednicom Obrtničke komore SMŽ Ivankom Čačić, u prostoru Obrtničke komore najavio gastro događaj godine u Sisku, Street Food Festival, koji će u prostoru pješačke zone (Ulica Stjepana i Antuna Radića) biti održan u subotu, 13. travnja 2024.godine.

„Sa zadovoljstvom najavljujemo još jedan Street Food Festival u Sisku, u Sisačko-moslavačkoj županiji,“ rekao je župan Ivan Celjak, dodajući kako će ova tradicionalna manifestacija okupiti obrtnike s područja Sisačko-moslavačke županije i cijele Hrvatske: „Svečano otvorenje kreće od 16 sati, tada obrtnici zauzimaju svoje pozicije i kreću u pripremu autohtonih jela, specijaliteta svog kraja, a od 18 sati kreće podjela obroka bez naknade za sve zainteresirane kušače. Cijeli događaj začinit će koncert Lidije Bačić u 20 sati.“
Prije Street Food Festivala, dodao je župan Celjak, u istom prostoru, od 10 sati kreće Obrtnički sajam, što znači da će svi zainteresirani posjetitelji moći doći u Siska, u Ulicu Stjepana i Antuna Radića i vidjeti proizvode obrtnika s područja SMŽ.

GASTRO-MANIFESTACIJE, VELIK MOTIV DOLAZAKA TURISTA

Gastro-manifestacije predstavljaju velik motiv dolazaka turista, rekla je direktorica Turističke zajednice SMŽ Ivana Plavec, koja je dodala kako je u prva tri mjeseca ove godine zabilježen porast broja dolazaka turista u Županiju za skoro 19 %: „To nam samo daje vjetar u leđa da nastavimo razvijati programe u suradnji sa Sisačko-moslavačkom županijom.“ Plavec je naglasila i kako Turistička zajednica SMŽ provodi projekt „Okusi hrvatske tradicije“, koji provodi još 12 hrvatskih turističkih zajednica, s ciljem promocije tradicijskih jela različitih krajeva Hrvatske.

Na četvrti Street Food Festival i Obrtnički sajam dolaze obrtnici iz cijele Hrvatske, naglasila je predsjednica Obrtničke komore SMŽ Ivanka Čačić: „Ponosni smo i hvala svim tim našim prijateljima. To su ljudi s kojima imamo dugogodišnju suradnju i poznanstva. Dolazi nam 20 udruženja obrtnika na kuhanje,“ što jamči bogatsvo i raznovrsnost ponuđenih jela.

Sponzori Street Food Festivala su INA i Euroherc, a Dubravko Tutić, direktor prodaje Euroherca, koji je također nazočio najavio Festivala, rekao je kako je njihovo sponzorstvo tradicionalno.

Župan je, zajedno sa svim sudionicima najave još jednom pozvao sve posjetitelje i s područja Županije i izvan njega, da dođu u subotu u Sisak i uživaju u izvrsnoj ponudi četvrtog Street Food Festivala.

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd