• 044 500 330

Vijesti

U subotu, 2. ožujka 204. godine je u Gušću održana 116. redovna skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Gušće kojoj je nazočio župan Ivan Celjak.

116. Skupština DVD-a Gušće

U subotu, 2. ožujka 2024. godine u Gušću održana je 116. redovna skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Gušće kojoj je nazočio župan Ivan Celjak.
 
"Potres je uništio mnoge objekte u području zdravstva, socijalne skrbi, ali i brojne vatrogasne domove, objekte i opremu koji koriste vatrogasna društva. Vlada Republike Hrvatske je iz Fonda solidarnosti za našu župniju osigurala opremu u vrijednosti 2,7 milijuna eura, a donijela je i Odluku o dodjeli 5,3 milijuna eura za obnovu vatrogasnih objekata. Sisačko-moslavačka županija raspisala je Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za obnovu tih objekata, nakon čega su zaprimljene prijave štete ukupne procijenjene vrijednosti oko 12,5 milijuna EUR. Budući je vrijednost štete bila znatno veća od iznosa kojeg je Vlada RH prethodno odobrila, nismo odustajali te smo u razgovoru s ministrima i predsjednikom Vlade RH zatražili dodatna sredstva, koja su nam Odlukom Vlade u iznosu 7 milijuna EUR krajem prošle godine i osigurana“, izjavio je župan.
 
Ovo vatrogasno društvo ima bogatu povijest, a osnovano je davne 1908. godine. Danas broji oko stotinu članova i nositelj je društvenih događanja u ovom lijepom mjestu uz rijeku Savu u sisačkoj Donjoj Posavini.
 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd