• 044 500 330

Vijesti

Sisačko-moslavačka županija, u suradnji sa Savjetom mladih SMŽ, organizirala je sinoć turnir EA SPORTS FC 24. Bila je to još jedna aktivnost za mlade u sklopu programa Centra za mlade SMŽ koja je u izdvojeni prostor RCK Tehničke škole Sisak privukla više od 60 igrača i ostalih posjetitelja. 

ŽUPANIJA ORGANIZIRALA TURNIR EA SPORTS FC 24 – FIFU ZAIGRALO VIŠE OD 60 IGRAČA IZ CIJELE ŽUPANIJE

Sisačko-moslavačka županija, u suradnji sa Savjetom mladih SMŽ, organizirala je sinoć turnir EA SPORTS FC 24. Bila je to još jedna aktivnost za mlade u sklopu programa Centra za mlade SMŽ koja je u izdvojeni prostor RCK Tehničke škole Sisak privukla više od 60 igrača i ostalih posjetitelja. 

Sve igrače i posjetitelje pozdravio je župan Ivan Celjak koji je rekao kako je ovo još jedan kvalitetan sadržaj za mlade petkom navečer kojeg organizira Sisačko-moslavačka županija.

Tematske večeri i sadržaji za mlade

Želimo se mladima približiti s temama koje ih zanimaju i osigurati im zanimljiv sadržaj u njihovo slobodno vrijeme. Do sada smo organizirali tematske večeri kao što je španjolska večer i pub kvizove općeg znanja“, rekao je župan.

Podsjetio je kako u Sisačko-moslavačkoj županiji postoje mogućnosti za kvalitetno obrazovanje i kvalitetan život nakon obrazovanja. 

Večeras je večer video-igara pa ću samo podsjetiti kako u našoj Tehničkoj školi Sisak imamo smjerove tehničar za razvoj video-igara i tehničar za robotiku, u Tehničkoj školi u Kutini je smjer CNC operater i u Srednjoj školi Novska također imamo smjer tehničar za razvoj video-igara. To su smjerovi koji privlače mlade. Stvaramo preduvjete da zadržimo mlade osiguravanjem kvalitetnog obrazovanja, a sve to povezat ćemo s našim poduzetničkim inkubatorima gdje ćemo mladima omogućiti da osnuju svoje start-up tvrtke kako bi svoj poslovni život započeli na području naše županije“, rekao je župan Celjak. 

Poseban gost turnira gamer, tiktoker i youtuber Anril

Poseban gost sinoćnjeg turnira EA SPORTS FC 24 bio je poznati gamer, tiktoker i youtuber Antun Augustović – Anril koji je tijekom cijele večeri komentirao napete utakmice. U uvodnom razgovoru otkrio je ponešto o svojim počecima.

Na početku mi je bilo jako teško, videa su imala jako malo pregleda i došlo mi je da odustanem. Ne ide uvijek sve prema gore i nekome se dobre stvari počinju događati tek nakon godina i godina truda. I zato, nikada ne treba odustati“, rekao je Anril.

Nakon gotovo pet sati i 112 odigranih utakmica na turniru EA SPORTS FC 24 dobili smo igrače koji su osvojli prva tri mjesta, od ukupno 64 natjecatelja. 

Pobjednik turnira Filip Galijanić iz Petrinje osvojio Playstation 5

Pobjednik turnira je Filip Galijanić iz Petrinje koji je osvojio glavnu nagradu Playstation 5 s dodatnom opremom. Drugo mjesto je osvojio Borna Batisweiler iz Čakovca koji je kući ponio VR naočale, a treći je bio Leon Pupić Jovanović iz Siska osvojivši gaming stolac.

Uz Sisačko-moslavačku županiju i Savjet mladih SMŽ, partneri u održavanju turnira bili su RCK Tehnička škola Sisak, Regionalni koordinator SMŽ, Zajednica tehničke kulture SMŽ, Hrvatska udruga izrađivača videoigara (HU-IZ-VI) te Poduzetnički inkubator SMŽ PISMO.

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd