Vijesti

U sportskoj dvorani OŠ Mate Lovraka Petrinja jučer su dodijeljena priznanja najboljim sportašima grada Petrinje.

DODIJELJENA PRIZNANJA NAJBOLJIM SPORTAŠIMA I SPORTSKIM EKIPAMA GRADA PETRINJE

U sportskoj dvorani OŠ Mate Lovraka Petrinja jučer su dodijeljena priznanja najboljim sportašima grada Petrinje.

Svečanosti je nazočio i župan Ivan Celjak koji je čestitao svim nagrađenima.

Sjajno je večeras biti u Petrinji u društvu petrinjskih sportašica, sportaša, trenerica i trenera koji ostvaruju vrhunske rezultate, ne samo na županijskoj razini, nego i na državnoj i međunarodnoj razini. Da bi se postigli takvi vrhunski rezultati potrebno je uložiti dodatan trud i energiju. Sportaši su uzor našoj djeci, a sport razvija disciplinu i odgovornost koju primjenjujemo u svakodnevnom životu, kako u sportu tako i u profesionalnom i obiteljskom životu“, izjavio je župan Celjak.

Sisačko moslavačka županija aktivno ulaže u sport te iz godine u godinu povećava sredstva namijenjena Zajednici sportskih udruga Sisačko-moslavačke županije.

Ne samo na području Petrinje, već i na području cijele županije gradimo, radimo i obnavljamo sportsku infrastrukturu. Istaknuo bih dovršeno igralište ispred Osnovne škole  Katarina Zrinska Mečenčani i tri igrališta ispred Osnovne škole Gvozd“, rekao je župan Celjak te dodao kako su u Sisku u tijeku radovi na objektu u Lađarskoj ulici 30 gdje će biti razni sportski i obrazovni sadržaji kao što su multifunkcionalne dvorane, teretana, bazen s unutarnjim otporom, ali i sportska dijagnostika kakvu za sada ima jedino Kineziološki fakultet u Zagrebu.

Čestitkama se pridružila i gradonačelnica Grada Petrinje Magdalena Komes koja je istaknula kako je Petrinja ponosna na uspjehe svojih sportaša te kako kroz financijske potpore podržava rad sportskih udruga te potiče razvoj petrinjskog sporta.

Sportašica grada Petrinje za 2023. je stolnotenisačica Neva Gojković iz STK Mladost, dok je najuspješniji sportaš hrvač Karlo Kodrić iz HK Petrinja. Najuspješniji sportski par je Toma Svoboda i Lara Matijević iz SPK Petrinia. Stolnotenisačice iz STK Mladost Petrinja i hrvači iz HK Petrinja proglašeni su za najuspješnije sportske ekipe dok je za najuspješnijeg trenera proglašen Vinko Kadečka iz HK Petrinja.

Najuspješnije školsko sportsko društvo je ŠSD Tadija iz OŠ Dragutina Tadijanovića Petrinja, a sportske nade su Lovro Kadečka (RK Petrinja), Una Grbeša (SPK Petrinia), Paula Vadlja (HK Petrinja), Zora Veronika Sekulić (OK Petrinja), Ivan Pendelin (HK Petrinja), Hana Čaušević (ŽRK Petrinia), Ivan Ferčić (GK Petrinja), Antonella Grgić (ŽKK Lovrekice), Rino Muža (MNK Petrinjčica) i Marko Kaurić (KK Petrinja).

Posebno priznanje posthumno je dodijeljeno malonogometašu Mati Pavlekoviću koji je iznenada preminuo 2015. godine, a u njegovo ime priznanje je preuzeo sin Igor Pavleković.

Nagrada za životno djelo za izuzetan doprinos u razvoju sporta grada Petrinje dodijeljena je bivšem rukometašu i poznatom petrinjskom sportskom djelatniku u mirovini Veljku Ognjenoviću.

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
 
zpd