Vijesti

Uvodnim riječima „Možda udar se može spriječiti!“ obilježena je danas u Neuropsihijatrijskoj bolnici Dr. Ivan Barbot Popovača javnozdravstvena kampanja „Dan crvenih haljina“ kojom se želi podići svijest o moždanom udaru kod žena.

U NPB-u DR. IVAN BARBOT POPOVAČA OBILJEŽEN DAN CRVENIH HALJINA

Uvodnim riječima „Možda udar se može spriječiti!“ obilježena je danas u Neuropsihijatrijskoj bolnici Dr. Ivan Barbot Popovača javnozdravstvena kampanja „Dan crvenih haljina“ kojom se želi podići svijest o moždanom udaru kod žena.

Obilježavanju se pridružio i župan Ivan Celjak koji je istaknuo važnost prevencije kazavši kako je prevencija najbolji lijek. Ujedno je čestitao djelatnicima bolnice na odlično organiziranoj akciji.

Želim vam čestitati, ne samo na ovoj akciji, nego i na vašem izvrsnom radu u bolnici, osobito na podizanju kvalitete zdravsvenih usluga u posljednjih nekoliko godina, jer ste tu kvalitetu podigli na stvarno zavidnu razinu", rekao je župan Celjak.

U sklopu programa, liječnica Valentina Vrabec Barta, specijalist neurolog, razgovarala je s pacijenticama koje su preboljele moždani udar i uspješno se oporavile. Djelatnice bolnice nosile su modnu reviju kojom je simbolično dominirala crvena boja – boja zdravlja, života, živosti, ali i upozorenja.

Kada imate službu neurologije u jednoj psihijatrijskoj bolnici, to samo pokazuje da u ovoj bolnici vodimo računa o cjelovitoj osobi te da nam je jednako bitno i tjelesno i mentalno zdravlje“, izjavila je ravnateljica NPB Dr. Ivan Barbot Popovača dr. Marina Kovač.

U svrhu ranog otkrivanja bolesti Poliklinika za neurologiju i neurofiziologiju Neuropsihijatrijske bolnice Dr. Ivan Barbot Popovača, organizirala je ovaj tjedan Dane otvorenih vrata gdje su se besplatno mogle obaviti pretrage Color Doppler karotidnih i vertebralnih arterija. Navedene pretrage se koriste kao metoda probira za bolesti krvnih žila koje su odgovorne za opskrbu mozga krvlju, a mogu biti uzrok nastanka moždanog udara.

Javnozdravstvena kampanja „Dan crvenih haljina“ u Hrvatskoj se obilježava od 2019. godine.

Bolnica poželjna za rad i stručno usavršavanje

Nakon potresa, Sisačko-moslavačka županija obnovila je šest objekata Neuropsihijatrijske bolnice Dr. Ivan Barbot Popovača, a uskoro kreću i radovi na objektima u Ravniku gdje će gdje će se u suradnji s Ministarstvom zdravstva ustrojiti Odjel za dječju i adolescentnu psihijatriju stacionarnog tipa. Odjel za dječju i adolescentnu psihijatriju projekt je od nacionalnog značaja, a njegovu gradnju na području Sisačko-moslavačke županije inicirao je župan Ivan Celjak.

Obnova, koju je Županija provela, nije obuhvaćala samo vraćanje objekata u prvotno stanje, nego i uvođenje novih sadržaja. Bio je to jedan od razloga zašto su liječnici i stručno medicinsko osoblje prepoznali NPB Dr. Ivan Barbot Popovača kao mjesto poželjno za rad i stručno usavršavanje. Naime, u posljednje dvije godine u bolnici je novozaposleno ili se vratilo sa specijalizacije ukupno 46 djelatnika, uglavnom liječnika i medicinskih sestara.

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
 
zpd