Vijesti

SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA POVEĆALA PLAĆE POMOĆNICIMA U NASTAVI

30 novih pomoćnika uspješno završili program edukacije
Trideset novih pomoćnika u nastavi, koji rade u školama kojima je osnivač Sisačko-moslavačka županija, danas je na Učiteljskom fakultetu u Petrinji primilo potvrde o uspješno završenom programu edukacije pomoćnika u nastavi. Potvrde je uručio župan Ivan Celjak koji je čestitao novim pomoćnicima i zahvalio im na trudu kojeg ulažu pomažući učenicima s teškoćama u razvoju.
„Želim vam zahvaliti što ste odlučili svoje vrijeme, znanje, vještine i sposobnosti usmjeriti na pomoć u nastavi učenicama i učenicima županijskih škola. Sisačko-moslavačka županija ima osobit senzibilitet prema djeci i nastojimo osigurati što kvalitetnije uvjete za provođenje nastave“, istaknuo je župan Celjak.


Dodatnih 150 tisuća eura iz proračuna za povećanje plaća pomoćnicima u nastavi
Sisačko-moslavačka županija je od 1. siječnja ove godine povećala plaće za svih 156 pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika koliko ih je ove školske godine u županijskim školama. Inače, naša županija je, po broju pomoćnika i posrednika, na četvrtom mjestu od svih hrvatskih županija.
„U ovoj godini smo u proračunu izdvojili više sredstava za povećanje plaća pomoćnicima u nastavi. Plaće su s 5,41 euro po satu povećane na 6,19 eura bruto po satu za što smo u proračunu izdvojili dodatnih oko 150 tisuća eura, a ukupno za program pomoćnika u nastavi izdvajamo oko 1,3 milijuna eura. Želimo osigurati našoj djeci najkvalitetnije uvjete za obrazovanje u čemu osobno sudjeluju i pomoćnici u nastavi na čemu im posebno zahvaljujem“, dodao je župan Celjak.
Sisačko-moslavačka županija pomoćnicima u nastavi i stručnim komunikacijskim posrednicima isplaćuje i sva materijalna prava temeljem važećih kolektivnih ugovora kao što su božićnica, uskrsnica, regres i dar za dijete i dr.
Edukaciju za pomoćnike u nastavi proveo je Učiteljski fakultet u Petrinji, a prodekan ove visokoškolske ustanove Marko Badrić istaknuo je kako je provođenje programa edukacije rezultat dugogodišnje suradnje Sisačko-moslavačke županije i Učiteljskog fakulteta u Petrinji.
„Završena edukacija svakako će pomoći pomoćnicima u nastavi u njihovom radu kako bi što kvalitetnije pružili podršku učenicima s teškoćama u razvoju“, rekao je Badrić.

Odgovoran i human posao pomoćnika u nastavi
Jedna od polaznica edukacije je i Maja Holsinger, pomoćnica u nastavi u Osnovnoj školi Mate Lovraka Petrinja koja se za ovaj posao odlučila prvenstveno zbog humanosti.
„Pomoćnik sam u nastavi jednom dječaku u prvom razredu. Smatram da je to izuzetno human posao i lijepo je pomoći ako to možemo, jer i sama imam dijete s teškoćom u razvoju. Edukacija koju sam uspješno završila pomogla mi je u dobivanju novih znanja koja ću primijeniti u radu s učenicima s teškoćama u razvoju“, rekla je Maja Holsinger.
Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika u 22 osnovne i 7 srednjih škola, kojima je osnivač Sisačko-moslavačka županija, ove se školske godine provodi kroz županijski projekt „Jednake mogućnosti“ kojemu je cilj povećanje socijalne uključenosti i integracije 165 učenika s teškoćama u razvoju.

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
 
zpd