Vijesti

Prvi pub kviz općeg znanja održan je u petak, 19. siječnja 2024. godine u Kulturno-povijesnom centru Sisačko-moslavačke županije u organizaciji Centra za mlade SMŽ.

Centar za mlade SMŽ krenuo s aktivnostima

Prvi pub kviz općeg znanja održan je u petak, 19. siječnja 2024. godine u Kulturno-povijesnom centru Sisačko-moslavačke županije u organizaciji Centra za mlade SMŽ.

Centar za mlade SMŽ program je Sisačko-moslavačke županije osmišljen u suradnji sa Savjetom mladih SMŽ u sklopu kojega će biti organizirane tematske večeri i gostovanja poznatih tiktokera, robotičara, matematičara, youtubera, gamera i drugih zanimljivih gostiju.

Pub kviz bila je prva u nizu aktivnosti koju je Centar za mlade SMŽ organizirao kako bi naši mladi sugrađani proveli što kvalitetnije slobodno vrijeme u znanju, zabavi i druženju.

S tim su se ciljem Luka i Patrik, učenici 4. razreda Tehničke škole Sisak, prvi put prijavili na pub kviz kako bi testirali svoje znanje i pri tome se sjajno zabavili. Nakon što su osvojili odlično 4. mjesto zaputili su se kući u Petrinju, a kao prijevozno sredstvo odabrali su noćnu autobusnu liniju koju je prije mjesec dana uvela Sisačko-moslavačka županija prvenstveno za mlade kako bi se sigurno dovezli svojim kućama nakon noćnog izlaska.

Mladi se okupljaju uz kvizove znanja

Pitanja za pub kviz sastavili su sada već iskusni voditelji Kristijan i David Milošević koji su testirali znanje mladih u području kulture, sporta, glazbe, povijesti, geografije kroz zanimljiva pitanja, asocijacije i nabrajanja.   

Voditelj Kristijan Milošević tom prilikom nam je i otkrio savjet za veću uspješnost, a to je sastaviti ekipu od ljudi koji će svojim znanjem pokrivati što više različitih područja.

„Bila sam već na nekoliko kvizova prije, pub kvizovi su sada jako popularni. Ovaj prostor i atmosfera su odlični, nagrade su primamljive, a veliki odaziv mladih pokazuje da ćemo se okupiti ako nam se ponudi kvalitetan i zanimljiv sadržaj", izjavila je Ana, studentica sociologije i komparativne književnosti.

Ana i njezina ekipa „Čeznemo da vas zeznemo“  osvojili su 2. mjesto i bili su jako zadovoljni osvojenom nagradom – bonom za slikarsku radionicu Paint & Wine Art Janica.

Od ukupno 14 prijavljenih ekipa, pobjedu je odnijela iskusna petrinjska ekipa „Banijske šare“, a treće mjesto osvojili su „Falcus Encepala“ iz Siska.

Zadovoljna odazivom na prvi pub kviz bila je i predsjednica Savjeta mladih SMŽ Tea Krakar koja je tom prilikom istaknula da joj puna dvorana Kulturno-povijesnog centra SMŽ daje još više elana i energije za rad na uključivanju mladih na ovakve aktivnosti. Ujedno je zahvalila svim sudionicima kviza i najavila nastavak druženja jednom mjesečno u Kulturno-povijesnom centru SMŽ.

Početkom veljače Španjolska večer za mlade

Ljubitelji kvizova ubrzo će se moći okušati u Kahoot kvizu o Španjolskoj koji će se održati u sklopu Španjolske večeri u petak, 2. veljače također u Kulturno-povijesnom centru SMŽ. Osim kviza, svi posjetitelji moći će degustirati poznata španjolska jela, osvježiti se uz sangriju, naučiti poneku španjolsku riječ od izvornih govornika španjolskog jezika, ali i saznati niz zanimljivih informacija o ovoj mediteranskoj zemlji poznatoj po brojnim umjetnicima, bogatoj povijesti, kulturi i gastronomiji.

 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
 
zpd