Vijesti

SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA SUBVENCIONIRAT ĆE RAZLIKU U CIJENI SMJEŠTAJA ZA KORISNIKE DOMOVA ZA STARIJE OSOBE

Na području županije, uz postojeće novootvorene objekte Županija će osigurati dodatnih tisuću mjesta za smještaj starijih osoba

Danas je otvoren novi Dom za umirovljenike u Kutini, koji je Moslavina čekala nekoliko desetljeća, a realizirala Sisačko-moslavačka županija vlastitim sredstvima.

U novom kutinskom Domu za starije osobe mjesta će biti za 45 korisnika, no tu neće biti kraj smještajnim kapacitetima za umirovljenike s područja Moslavine.

Naime, po uzoru na već izgrađena županijska naselja u Glini, Petrinji i Sisku gradit će se i nova županijska naselja u Kutini i Popovači. U novoizgrađenim naseljima prvo su smještaj našle obitelji čiji su domovi stradali u potresima, a nakon što se njihovo stambeno pitanje trajno riješi i oni presele u nove domove, naselja će postati depadanse domova za starije osobe. Ista namjena će biti i za naselja u Kutini i Popovači gdje će biti po 25 stambenih objekata što zajedno s Glinom, Petrinjom i Siskom čini ukupno 216 stambenih jedinica, od kojih će dio kuća biti prilagođen osobama s invaliditetom.

Riječ je o jedinstvenom projektu u Republici Hrvatskoj, jer će naselja biti dugoročno iskorištena. Naselje Banovi dvori nalazi se u neposrednoj blizini obnovljenog Doma za starije osobe Glina i Doma zdravlja SMŽ u Glini, naselje Petrinja je na dvije lokacije u Petrinji, a za županijsko naselje Zelenjak u Sisku, Sisačko-moslavačka županija odabrala je lokaciju na Zelenom brijegu gdje Vlada RH, putem APN-a, također gradi dvije nove zgrade. Time će se na području Sisačko-moslavačke županije osigurati dodatnih 1000 mjesta za smještaj starijih osoba.

Vezano uz povećanje cijene smještaja za korisnike domova za starije osobe u Sisku i Petrinji, župan Ivan Celjak je rekao:

„Razliku između stare i nove cijene za korisnike, subvencionirat će Sisačko-moslavačka županija“, najavio je župan Celjak.

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
 
zpd