Vijesti

30 NOVIH STANOVA ZA MLADE OBITELJI U SISKU

Zahvaljujući državnom Programu društveno poticane stanogradnje u sisačkom naselju Zeleni brijeg grade se dvije nove višestambene zgrade s 30 stanova.

Gradilište zgrada u Lonjskoj ulici u Sisku danas je obišao zamjenik sisačko-moslavačkog župana Mihael Jurić sa suradnicima koji je istaknuo kako podržava sve inicijative Vlade RH u cilju povećanja stambenog fonda na području Sisačko-moslavačke županije.

Sisačko-moslavačka županija podupire sva ulaganja Vlade RH na području županije, pa tako naravno i na području grada Siska gdje je upravo Vlada RH generator razvoja svih projekata, kao i na području svih 19 jedinica lokalne samouprave Sisačko-moslavačke županije. Veselimo se i ovom projektu gdje će 30 sisačkih obitelji dobiti kvalitetan i izvrstan smještaj“ – izjavio je zamjenik Jurić.

Zgrade u Lonjskoj ulici, od kojih svaka ima po 15 stanova, već su u višoj fazi izgrađenosti, a u njima će svoj novi dom pronaći 30 mladih sisačkih obitelji.

Cijeli projekt je vrijedan oko 3,2 milijuna EUR. Radovi idu dobrom dinamikom i nadamo se da ćemo za kojih 5 mjeseci moći uručiti ključeve novim stanarima“ – izjavio je prilikom obilaska gradilišta direktor APN-a Dragan Hristov.

666 NOVIH STANOVA ZA STANOVNIKE ŽUPANIJE

Na inicijativu Sisačko-moslavačke županije, Vlada RH donijela je odluku o gradnji 36 novih višestambenih zgrada s ukupno 666 stanova na području naše županije.

Od ukupno 36 zgrada njih 20 gradit će se u Sisku, u Petrinji 8, u Topuskom 2 te po jedna zgrada u Glini, Lekeniku, Kutini, Jasenovcu, Sunji i  Hrvatskoj Kostajnici.

“U posljednjih 7 godina mandata ove Vlade poseban naglasak je stavljen na stambeno zbrinjavanje i stambeno zbrinjavanje mladih obitelji kroz program poticane stanogradnje te kroz realizaciju poticanih stambenih kredita. Uz ove dvije zgrade u kojima će se izgraditi 30 stanova, Vlada RH je donijela odluku i o gradnji 36 višestambenih zgrada na području SMŽ. Od tih 36 zgrada, čak 20 gradit će se na području grada Siska. Gradnja prvih 6 zgrada u Capraškoj ulici u Sisku na zemljištvu u vlasništvu RH, započet će do kraja ovog mjeseca” – ističe državni tajnik Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Domagoj Orlić.

Do kraja siječnja trebala bi započeti i gradnja zgrade u Ulici A.G Matoša u Sisku, a u tijeku je i postupak nabave za izvođača radova za još dvije zgrade u Petrinjskoj ulici te za zgrade u Hrvatskoj Kostajnici, Jasenovcu, Kutini i Sunji.   

“Uz tih 36 zgrada i ove dvije na Zelenom brijegu, Vlada RH osigurala je iz europskih sredstava i izgradnju 20 višestambenih zgrada na području ove županije na potpomognutim područjima. Od tih 20, 12 je već završeno i to 8 na području Petrinje i 4 na području Gline sa 180 stanova. Osam zgrada je trenutno u gradnji, a bit će gotove do sredine ove godine. Kada sve zbrojimo, govorimo o ukupno 58 novih višestambenih zgrada na području ove županije s ukupno 1004 stana” – zaključio je državni tajnik Domagoj Orlić.

ŽUPANIJA DODIJELILA 32 STANA I IZGRADILA 166 STAMBENIH JEDINICA ZA STRADALNIKE POTRESA

U cilju stambenog zbrinjavanja obitelji čiji su domovi oštećeni u potresu, Sisačko-moslavačka županija je u prethodne dvije godine na privremeno korištenje dodijelila 32 stana u kojima će obitelji boraviti do završetka obnove njihovih domova.

Novim Zakonom o obnovi, Sisačko-moslavačkoj županiji omogućena je izgradnja županijskih naselja u Sisku, Glini i Petrinji u kojima će biti smještene obitelji čiji su domovi stradali u potresu, a nakon toga će naselja postati depadanse domova za starije osobe. Županija je u manje od godinu dana u sva tri županijska naselja izgradila 166 kuća. Riječ je o jedinstvenom projektu u Republici Hrvatskoj, jer će naselja biti dugoročno iskorištena. Naselje Banovi dvori nalazi se u neposrednoj blizini obnovljenog Doma za starije osobe Glina i Doma zdravlja SMŽ u Glini, naselje Petrinia je na dvije lokacije u Petrinji, a za županijsko naselje Zelenjak u Sisku, Sisačko-moslavačka županija odabrala je lokaciju također na Zelenom brijegu gdje Vlada RH, putem APN-a, gradi dvije nove zgrade.

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
 
zpd