Vijesti

 Nastup Kulturno umjetničkog društva Šubić pod nazivom “Oj,djevojko, draga dušo moja” gotovo 90 minuta zabavljao je prepuno novljansko gradsko kino.

Novljanski KUD Šubić nastupom započeo obilježavanje 115. godišnjice postojanja

Ljubitelji folklora u Novskoj došli su na svoje. Nastup Kulturno umjetničkog društva Šubić pod nazivom “Oj,djevojko, draga dušo moja” gotovo 90 minuta zabavljao je prepuno novljansko gradsko kino. Izvedbe svih sekcija KUD-a Šubić, djece i odraslih, pokazali su svu ljepotu tradicije i običaja. Pjesme i plesovi iz Slavonije, Moslavine, Dalmacije, Bilogore i Baranje praćeni su pljeskom publike koja je došla na nastup ali i početak obilježavanja 115-e godine kontinuiranog rada KUD-a.

Prema riječima Marije Kos Šaka, predsjednice KUD-a Šubić koja je uvodno pozdravila okupljene, KUD-ovci Šubića neumorno rade, njegujući i čuvajući kulturu i baštinu novljanskoga kraja. Dječijoj i odrasloj sekciji, kao i tamburašima prošlih generacija KUD-a, na nastupu se pridružila se i ženska pjevačka skupina Đurđice. “Uživajte u onome što smo pripremili”, poručila je Kos Šaka uz najavu da će tijekom slavljeničke 2024. godine biti još nastupa.

Sisačko-moslavačka županija podupire rad novljanskoga gradskog KUD-a, ulaže se u opremu potrebnu za nastupe, a financira se i održavanje najveće folklorne smotre koja u listopadu obogaćuje program Lukova u Novskoj. U ime Sisačko-moslavačke županije slavljenički nastup KUD-a Šubić pratila je izaslanica župana Ivana Celjaka, Ivana Matanović.

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
 
zpd