• 044 500 330

Vijesti

Naši umirovljenici iz Doma za starije osobe Glina obilježili su Dan umirovljenika Sisačko-moslavačke županije u prigodnom ozračju uz veselje i pjesmu.

Umirovljenici Doma za starije osobe Glina obilježili Dan umirovljenika SMŽ

Naši umirovljenici iz Doma za starije osobe Glina obilježili su Dan umirovljenika Sisačko-moslavačke županije u prigodnom ozračju uz veselje i pjesmu.

Tijekom potresa koji je zadesio našu županiju, zgrada Doma u Glini pretrpjela je značajna oštećenja čime je bila narušena stabilnost te je svrstana u III. kategoriju oštećenja. Sisačko-moslavačka županija korisnike doma privremeno je smjestila u Lječilište Topusko gdje im je osigurana sva potrebna njega i skrb. Vlada Republike Hrvatske na svojoj je sjednici, održanoj 24. studenoga 2022. godine, donijela odluku o dodjeli 10,1 milijun kuna pomoći Sisačko-moslavačkoj županiji za obnovu Doma za starije osobe Glina, koja je u potpunosti sprovedena u nadležnosti Županije a naši korisnici sretno vraćeni u svoj novi i moderno uređeni Dom.

Novoobnovljeni Dom osim obnove i uređenja dobio je i svoj Odjel za Alzheimer i ostale demencije koji će uskoro primiti svoje prve korisnike.

Sisačko-moslavačka županija uskoro otvara moderno umirovljeničko naselje Banovi dvori, namijenjeno osobama čiji su domovi stradali u potresu, a nakon što se njihovi domovi obnove, kuće će postati sastavni dio kapaciteta umirovljeničkih domova. Ovakav primjer izgradnje županijskih naselja, koje će prvo koristiti stradalnici potresa, a nakon toga umirovljenici i osobe starije životne dobi, jedinstven je projekt na području cijele Hrvatske.

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd