• 044 500 330

Vijesti

Potpredsjednik Vlade RH, ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine i ministrica poljoprivrede u posjetu Glini

Potpredsjednik Vlade RH, ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine i ministrica poljoprivrede u posjetu Glini

Zamjenik župana Mihael Jurić je u Glini pratio posjet potpredsjednika Vlade RH, ministra prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branka Bačića i ministrice poljoprivrede Marije Vučković.
Boravak u Glini počeli su redovnim sastankom o obnovi privatnih i javnih zgrada na glinskom području s gradonačelnikom Ivanom Jankovićem i njegovim suradnicima u prostoru Hrvatskog doma.
U Hrvatskom domu je ministrica Marija Vučković dodijelila ugovore o dodjeli sredstava za financiranje projekata lokalne infrastrukture i ruralnog razvoja na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina.
Natječaj za financiranje projekata u 2023. godini bio je objavljen 9. kolovoza 2023. godine, a prijave su zaprimane do 18. rujna 2023. godine.
Ukupno je zaprimljeno 1 200 prijava, a s područja Sisačko – moslavačke županije zaprimljene su ukupno 164 prijave.
Ministarstvo poljoprivrede dodijelilo je više od 4 milijuna € za 500 malih poljoprivrednih gospodarstava. S područja Sisačko – moslavačke županije Odlukom o dodjeli bespovratnih sredstava dodijeljena su sredstva za ukupno 56 korisnika s ukupnim iznosom potpore od preko 500 000 €.
Ministri su potom obišli gradilište 4 nove višestambene zgrade u Glini za koje je u tijeku izvođenje infrastrukture te opremanje namještajem.
U okviru OPKK projekta “Uklanjanje i izgradnja zamjenskih stambenih jedinica u vlasništvu RH na potresom pogođenim područjima” na području Sisačko-moslavačke županije gradi se 20 višestambenih zgrada s 308 stanova. Osam zgrada gradi se u Petrinji, sedam u Glini, dvije u Topuskom, dvije u Gvozdu i jedna u Dvoru. Radovi na izgradnji četiriju višestambenih zgrada s 52 stana u Glini počeli su 20. srpnja 2022. godine. Radovi su u cijelosti završeni, a zgrade su preuzete 25. kolovoza ove godine te se useljenje prvih stanara očekuje uskoro. Radi se o tipskom projektu koji uključuje stanove veličina od garsonijere do 4-sobnog stana, površine od 36 do 93 četvorna metra.
Ministri su obišli i gradilište na Športskom centru „Banovac“, a posjet Glini završen je obilaskom dviju lokacija na kojima su završene gradnje zamjenskih obiteljskih kuća.

 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd