• 044 500 330

Vijesti

U nedjelju, 12. studenoga u prepunoj dvorani Hotela Panonije u Sisku održan je 11. amaterski festival pjesme sevdalinke koji već niz godina okuplja interpretatore pjesme sevdalinke, ne samo s područja naše županije nego i iz drugih gradova Hrvatske, kao i susjedne nam Bosne i Hercegovine.

Održan 11. amaterski festival pjesme sevdalinke

U nedjelju, 12. studenoga 2023. godine u prepunoj dvorani Hotela Panonija u Sisku održan je 11. amaterski festival pjesme sevdalinke koji već niz godina okuplja interpretatore pjesme sevdalinke, ne samo s područja naše županije nego i iz drugih gradova Hrvatske, kao i susjedne nam Bosne i Hercegovine.
Organizator ove kulturne manifestacije je Bošnjačka nacionalna zajednica Grada Siska i Sisačko-moslavačke, a cilj festivala je očuvanje bošnjačke baštine, kulture i tradicije te doprinos kulturnoj raznolikosti Sisačko-moslavačke županije.

Program festivala podijeljen je na natjecateljski i revijalni dio, a stručni ocjenjivački sud odabire najbolje, dodjeljujući im nagradu za osvojeno prvo, drugo i treće mjesto, dok publika dugotrajnim pljeskom odabire svog pobjednika.

Ovogodišnjem festivalu nazočio je župan Ivan Celjak koji je dodjelio nagradu za prvo mjesto Lamiji Ramić koja je nastupila s pjesmom "Ah, što ćemo ljubav kriti".

Drugo mjesto s pjesmom "Oj golube, moj golube" osvojila je Ena Nezirević, a nagradu za treće mjesto osvojio je Alen Ramić s pjesmom "Tebi majko misli lete". Nagradu publike osvojila je Snježana Maričić.

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd